Un șef din cadrul MAI a fost reținut de SIS. Ar fi vândut unei grupări echipament utilizat pentru furtul mașinilor de lux
Full Article 2 minutes read

Un șef din cadrul MAI a fost reținut de SIS. Ar fi vândut unei grupări echipament utilizat pentru furtul mașinilor de lux

Șase membri ai unei grupări specializate în trafic de arme au fost reținuți. Operațiunea a fost gestionată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Ciocana, și în cooperare cu Serviciului protecție internă și anticorupție. A fost reținut și un angajat al Ministerului de Interne, care ocupa o funcție de conducere.

Oamenii legii au stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare.

Angajatul Ministerului de Interne, care ocupa o funcție de conducere, a fost reținut în momentul comercializării dispozitivului contra sumei de circa 18 000 EUR.

Totodată, pe parcursul documentării procesual-penale, au fost realizate achiziții de control a mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului, fiind deschise și pornite 4 mașini de lux, a căror fabricare datează începând cu 2017.

În cadrul perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și materiale cu potențial probatoriu, precum și tehnică specială de deschidere și pornire a autoturismelor.

Cele 6 persoane reținute sunt bănuite de comiterea infracțiunii conform indicilor prevăzuți în art. 186 alin. (5), Cod Penal: Furt și art. 290 Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: