Un șofer al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost prins la Palanca cu un permis de conducere fals
Full Article 2 minutes read

Un șofer al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost prins la Palanca cu un permis de conducere fals

Un șofer al ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost surpins la punctul de trecere al frontierei Palanca cu un permis de conducere cu semne de falsificare. Incidentul a avut loc pe 7 iunie. Informația a fost confirmată de biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„MAEIE a fost informat că în procesul verificării actelor, Poliția de Frontieră a stabilit deținerea unui permis de conducere cu semne de falsificare de către șoferul autoturismului arondat misiunii diplomatice de la Moscova”, se arată în declarația reprezentanților MAEIE.

În context, ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit.

„Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dispus, ca măsură sancționatorie, aplicabilă imediat, emiterea, conform regulamentelor de organizare și funcționare a instituției, a ordinului de rechemare din funcție a șoferului vizat, ca măsură disciplinară, precum și verificarea  amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente”, au conchic reprezentanții MAEIE.

***

Amintim că un salt candal diplomatic a avut loc în decembrie 2020. În cazul vizat a fost implicat transportul diplomatic arondat de Ambasada Rusiei în Moldova.

Mai exact, Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate a depistat, într-un autoturism arondat de misiunea diplomatică, la punctul de trecere a frontierei Palanca, substanței anabolizante în valoare de peste 8 milioane de lei.

În urma scandalului, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc.

Pe 12 martie, Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Acesta pledează nevinovat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: