Un șofer din Orhei, prins cu 100 de drone fără acte de proveniență. Ce le-a spus polițiștilor?
Full Article 2 minutes read

Un șofer din Orhei, prins cu 100 de drone fără acte de proveniență. Ce le-a spus polițiștilor?

Un șofer de 29 de ani din Orhei a fost surprins de polițiștii de frontieră în timp ce transporta ilegal 100 de drone. Acestea au fost ascunse într-un microbuz ticsit cu marfă adusă din Germania. Descoperirea a fost făcută la intrarea în oraşul Costeşti, raionul Râşcani. Valoarea aparatelor de zbor este estimată la 1 mln de lei.

Acum o zi, în cadrul unor acțiuni de verificare, echipa mobilă a Direcţiei în comun cu ofițerul de investigație al Sectorului Poliției de Frontieră Costești, a oprit în trafic, mai exact pe traseul R-57, un Mercedes Sprinter 313CDI, înmatriculat în Republica Moldova. Exista informația precum că microbuzul era folosit pentru transportarea bunurilor din statele UE, cu tăinuirea acestora la trecerea frontierei de stat.

Astfel, în timpul cercetărilor, polițiștii de frontieră au depistat, printre mărfurile transportate, 100 de drone pentru care nu s-a putut prezenta actele de proveniență. Mai mult, șoferul autoturismului nu a putut prezenta nici declarația vamală pentru acestea. Estimativ, cele 100 de drone indică o valoare de un milion de lei.

Șoferul, un locuitor al orașului Orhei în vârstă de 29 de ani, a declarat la audieri că i s-a oferit o mie de euro pentru a transporta marfa din Germania în Republica Moldova.

În consecință, lotul de bunuri a fost ridicat în vederea confiscării, fiind depozitat la sediul SPF Costești. În continuare se desfășoară un șir de măsuri investigative pentru a elucida circumstanțele cazului.

Un șofer din Orhei, prins cu 100 de drone fără acte de proveniență. Ce le-a spus polițiștilor?

Poliția de Frontieră

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: