Un străin, găsit mort în apele râului Prut: intenționa să ajungă ilegal, înotând, din Moldova în România
Full Article 2 minutes read

Un străin, găsit mort în apele râului Prut: intenționa să ajungă ilegal, înotând, din Moldova în România

Un cetățean al Indiei a fost găsit mort în apele râului Prut. Cazul a avut loc pe 13 mai, după ce acesta împreună cu un conațional ar fi încercat să ajungă ilegal din Republica Moldova în România, înot. Unul din ei, care a intrat primul în apele râului Prut, a fost înghițit de ele. Cel de-al doilea s-ar fi speriat și s-a retras înapoi în Republica Moldova, unde a fost depistat de polițiștii moldoveni de la frontieră. 

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat, pe 14 mai, că un cetățean indian a fost găsit fără suflare. S-a întâmplat pe 13 mai, după ce acesta împreună cu un alt cetățean indian „au încercat să treacă ilegal frontiera, în România”.

„A fost depistat în timp ce se deplasa grăbit în direcția localităților de frontieră Pererîta-Cotu Miculinți. Polițiștii de frontieră au intervenit operativ, fiind reținut un cetățean al Indiei, în vârstă de 44 ani. În discuții, acesta a recunoscut că el și prietenul său au încercat să treacă ilegal în România înotând. Tragedia s-a produs atunci când camaradul său, tot cetățean indian, a intrat primul în apele râului Prut și a fost înghițit de ele. Speriat de această situație, străinul s-a retras înapoi în Republica Moldova, unde a fost depistat de patrula Poliției de Frontieră. Fiind inițiate verificări suplimentare, utilizând ambarcațiunea de serviciu, la aproape trei metri de malul Prutului, patrula a descoperit o scurtă neagră, un rucsac și trupul fără viață al celui dispărut”, au comunicat polițiștii de frontieră.

La fața locului au fost solicitate și alte autorități de competență, printr-un apel la Serviciul unic 112, au precizat reprezentanții instituției de la frontieră. Se menționează că investigațiile cu privire la acest incident sunt în curs de desfășurare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: