Un tânăr care a fost tuns cu forța va primi 40 de mii de lei despăgubiri morale
Full Article 2 minutes read

Un tânăr care a fost tuns cu forța va primi 40 de mii de lei despăgubiri morale

Unul dintre tinerii care a fost tuns cu forța la o benzinărie din Călărași, în vara anului trecut, va primi 40 de mii de lei în calitate de despăgubiri morale. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel, care au admis apelul victimei în partea laturii civile, scrie Ziarul de Gardă. 

Instanța de judecată a stabilit inițial ca partea vătămată să primească 7 mii de lei drept daune morale, însă tânărul a considerat că suma este prea mică. Acesta a solicitat pronunțarea unei noi hotărâri, cu încasarea prejudiciului moral a câte 50 500 de lei.

Avocații inculpaților, la rândul lor, au invocat că aceștia și-au recunoscut vina și au colaborat cu organele de urmărire penală. Mai mult, aceștia au cerut pedepse mai blânde pentru cei doi inculptați, Sergiu Buruiană, și Nicolae Mocrea. Curtea de Apel a respins, însă, apelurile avocaților și a stabilit că aceștia vor trebui să achite câte 20 de mii de lei.

Amintim că, în decembrie 2018, prin sentința Judecătoriei Strășeni, unul dintre participanți, Sergiu Buruiană, a fost condamnat în acest dosar la doi ani de închisoare, cu încasarea sumei de 7 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. Ceilalți prieteni ai săi s-au ales cu amenzi penale a câte 50 500 de lei, unul dintre ei, Nicolae Mocrea, fiind nevoit să achite și 7 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral.

Instanța a stabilit că la 9 iulie 2018, aproximativ la ora 2.00 noaptea, fiind sub influența alcoolului, Sergiu Buruiană, Nicolae Mocreac, Cozma Castraveț și alte două persoane, în privința cărora cauza penală a fost disjunsă, au agresat doi tineri la o benzinărie din orașul Călărași, pe motiv că aceștia aveau părul lung.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: