Un tânăr intenționa să treacă înot râul Prut pentru a ajunge în una dintre țările europene
Full Article 2 minutes read

Un tânăr intenționa să treacă înot râul Prut pentru a ajunge în una dintre țările europene

Un tânăr moldovean intenționa să ajungă clandestin în una dintre țările europene, deși avea cu sine documentele valabile care i-ar fi permis trecerea legală a frontierei de stat.

x

Dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni a fost sesizat de către pădurarul din regiune, care a anunțat despre prezența unei persoane suspecte ce înainta spre râul Prut. Patrula de serviciu a depistat persoana în cauză. Acesta s-a adeverit a fi un locuitor al municipiului Chișinău, în vârstă de 23 de ani.

Cetățeanul purta cu sine un rucsac în care avea lucruri de primă necesitate. De asemenea, deținea pașaportul biometric moldovenesc, cât și permisul de ședere și o asigurare medicală, ambele ar fi eliberate de către autoritățile slovene pe numele persoanei reținute. Urmează ca documentele să fie transmise și supuse expertizei pentru a confirma valabilitatea acestora.

Tânărul a recunoscut că intenționa să treacă înot râul Prut, iar ulterior să se deplaseze în Republica Slovenia. Deoarece are insuficiente resurse financiare și auzise că pe perioada pandemiei nu se permite cetățenilor moldoveni intrarea în România, a încercat ilegal să treacă granița moldo-română.

Precizăm că tânărul va fi cercetat în stare de libertate pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: