Undă verde de la CEC: peste 60 de partide pot participa la alegerile din mai. Printre ele, „Șansa” lui Șor
Full Article 2 minutes read

Undă verde de la CEC: peste 60 de partide pot participa la alegerile din mai. Printre ele, „Șansa” lui Șor

Peste 60 de partide politice din Moldoca au dreptul să participe la alegerile locale noi și parțiale, stabilite pentru data de 19 mai. Printre ele se regăsește și Partidul „Șansă”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, care a fost eliminat din cursa electorală cu câteva zile înainte de alegerile locale generale din noiembrie 2023. Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut publică lista formațiunilor politice care își pot înainta candidații miercuri, pe 20 martie.

CEC precizează, într-un comunicat emis, că în conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele înregistrate la Agenția Servicii Publice, în modul determinat, până la stabilirea datei alegerilor. În total, 63 de partide figurează pe lista CEC.

Amintim că pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia și Salcia, raionul Taraclia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: