Unde-i adevărul? Avia Invest se declară nedumerită de solicitarea Autorității Aeronautice Civile
Full Article 2 minutes read

Unde-i adevărul? Avia Invest se declară nedumerită de solicitarea Autorității Aeronautice Civile

Compania concesionară a Aeropotului Internațional Chișinău, Avia Invest SRL, și-a exprimat nedumerirea în legătură cu solicitarea venită din partea Autorităţii Aeronautice Civile în contextul în care mărimea şi metoda de calcul a tarifelor aeroportuare au fost aprobate tocmai prin ordinul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova, încă din anul 2007. Reacția vine după ce AAC a anunțat că Avia Invest SRL a refuzat să prezinte baza de cost pentru tarifele aeroportuare.

Într-un comunicat de presă, Avia Invest menționează că, din momentul înfiinţării Aeroportului Internaţional Chişinău, în 1995, şi până în prezent, toate taxele aeroportuare au fost instituite de autorităţile statului, şi anume Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile, iar ulterior de către succesorul ei, Autoritatea Aeronautică Civilă.

Metodologia de calcul a tarifelor aeroportului nu a fost niciodată stabilită de concesionarul aeroportului. Avia Invest nu a modificat mărimea tarifelor şi a altor plăţi aeroportuare, fiind în vigoare cele percepute până la semnarea contractului de concesiune, în 2013.

Precizăm că, pe 12 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat „Avia Invest” prezentarea bazei de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Potrivit Codului aerian, AAC este instituția care verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană.

Pe 17 martie, „Avia Invest” SRL a venit cu un răspuns scris oferit Autorității Aeronautice Civile prin care a refuzat prezentarea informațiilor solicitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: