facebook/IvCeban

Unde ne putem petrece timpul, gratis, în Chișinău

Pe parcursul săptămânii curente, în sectoarele din Chișinău vor avea loc diverse activități cultural-artistice cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Atât locuitorii capitalei, cât și oaspeții, sunt așteptați la evenimente de promovare a tradițiilor populare. Totodată, potrivit autorităților, se va desfășura și un concert de caritate în ajun de sărbători. 

În data de 13 decembrie, de la ora 17:15 până la 18:50, în Scuarul Catedralei Mitropolitane în preajma Arcului de Triumf va avea loc o activitate de promovare a tradițiilor populare cu genericul: „Ajunul Sfântului Andrei”.

Vineri, 17 decembrie, începând cu ora 17:15 până la 18:15, în Scuarul Catedralei Mitropolitane în preajma Arcului de Triumf se va desfășura o activitate de promovare a tradițiilor populare cu genericul: „Leru-i, ler…”

Tot în aceiași zi, de la ora 18:40, în Scuarul Catedralei va fi o activitate de promovare a tradițiilor populare cu genericul: „Ajunul Sfântului Nicolae”.

Pentru ziua de sâmbătă, 18 decembrie, cetățenii sunt așteptați la Sala cu Orgă începând cu ora 16:00. Potrivit autorităților, va avea loc un concert de caritate cu genericul ,,Din inimă pentru inimi”.

Evenimentele sunt organizate de către Primăria Municipiului Chișinău, Direcția Cultură a municipiului Chișinău, Pretura sectorului Rîşcani, Pretura sectorului Buiucani, Pretura sectorului Ciocana și Școala de Arte „Alexei Stârcea”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol

Indemnizații lunare de 3 mii de lei pentru tinerii care se angajează în Moldova: domeniile susținute de stat

Tinerii de până la 35 de ani care se angajează pentru prima dată cu normă întreagă în industrii de importanță strategică ar putea beneficia de o indemnizație lunară neimpozabilă de 3.000 de lei, timp de până la 12 luni. Măsura face parte din noul Program național lansat astăzi de Guvern, care are drept scop stimularea angajării în sectoare-cheie ale economiei și integrarea profesională a tinerilor.

„Este vorba despre o indemnizație neimpozabilă, suplimentară la salariu. Este o măsură menită să stimuleze angajarea tinerilor, să-i rețină aici în țară și, în același timp, să încurajeze angajatorii să angajeze tineri la începutul carierei să acumuleze experiența necesară și să devină pe viitor cât mai productivi”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Sprijinul financiar va fi acordat tinerilor sub 35 de ani, angajați în domenii considerate esențiale pentru dezvoltarea economică a țării, precum industria electronică, farmaceutică, chimică, constructoare de mașini, textilă, alimentară, a materialelor de construcții și industriile creative.

Programul se va derula integral în format digital, prin platformele guvernamentale EVO, MConnect, MPass și MPay, pentru a asigura un proces simplu, eficient și transparent.

Pentru ultimele două trimestre din 2025, impactul bugetar estimat este de aproximativ 58,5 milioane lei, iar pe termen mediu (2027–2030), programul va fi extins la 9.000 de beneficiari anual, generând un randament economic estimat de 1,7 lei venituri suplimentare pentru fiecare leu investit.

Programul vizează, printre altele, domenii precum producția de energie, IT-ul și ingineria.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: