„Unde se bagă?”. Dodon, nemulțumit că Ciocoi a semnat un memorandum cu miniștrii de Externe ai Ucrainei și Georgiei
Full Article 2 minutes read

„Unde se bagă?”. Dodon, nemulțumit că Ciocoi a semnat un memorandum cu miniștrii de Externe ai Ucrainei și Georgiei

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon este nemulțumit de memorandumul semnat recent de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, la Kiev, alături de Georgia și Ucraina. În cadrul unei emisiuni la NTV Moldova din seara de 19 mai, socialistul și-a exprimat convingerea că documentul trebuie anulat.

„Ce are Moldova din tot acest joc? Înțeleg poziția Ucrainei și Georgiei, care vor să adere la NATO. Moldova unde se bagă? Nu are cu ce se ocupa? Noi nu avem problemele noastre? Iată nu știm cum să rezolvăm problema transnistreană. Poziția noastră principală este că acest act trebuie și va fi anulat”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a criticat și faptul că premierul interimar Aureliu Ciocoi a semnat documentul.

„De ce să implici problema securității regionale? Cum să pui semnătura pe așa ceva? Asta ce înseamnă? Blocuri militare? NATO împotriva Rusiei? Înțeleg alte angajamente de reforme, de alte acțiuni, dar pe securitate de ce să te bagi? Ciocoi a spus că documentul nu prevede nimic deosebit, dar compartimentul pe securitate regională asta ce este?”, a completat Igor Dodon.

***

Pe 17 mai, miniștrii de Externe ai Moldovei, Ucrainei și Georgiei au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul integrării europene. Republica Moldova a fost reprezentată de către ministrul de Externe în exercițiu Aureliu Ciocoi, care asigură și interimatul funcției de prim-ministru.

Memorandumul semnat stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu Uniunea Europeană și oferă baza normativă pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale și acțiuni de comunicare publică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: