РИА Новости

Ungaria introduce certificate de imunitate pentru persoanele vaccinate anti-Covid

În Ungaria vor fi introduse certificate de imunitate. Documentul va fi emis celor care au primit a doua doză de vaccin, urmând să fie indicată data administrării acesteia. De asemenea, actul va fi disponibil pentru cei care s-au vindecat. În acest caz, va fi indicată data externării din spital sau datele din testul la COVID, scrie Euronews.

Pacienţilor care s-au recuperat de pe urma COVID-19 li se va emite un certificat cu data externării din spital sau a primului test PCR negativ după infectare.

Ambele tipuri de certificate vor fi gratuite şi vor fi acordate de săptămâna viitoare.

Cei care le deţin ar putea să beneficieze de anumite avantaje. De exemplu, vor putea circula şi după ora 20.

Autorităţile de la Budapesta nu au lămurit dacă certificatul  va fi și un fel de pașaport de vaccinare, util în călătorii.

Din această săptămână, Ungaria  a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a început să administreze vaccinul anti-COVID rusesc Sputnik V, care a primit aprobările naţionale necesare.

În prezent, în Ungaria sunt disponibile patru preparate pentru imunizarea anti-Covid: Pfizer – BioNTech, Moderna, АstraZeneca și Sputnik V.

În această lună, Budapesta urmează să primească 200 de mii de doze de Sputnik V. De asemenea, Ungaria intenționează să achiziționeze și vaccinul chinez Sinopharm Covid-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: