Ungaria introduce certificate de imunitate pentru persoanele vaccinate anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Ungaria introduce certificate de imunitate pentru persoanele vaccinate anti-Covid

În Ungaria vor fi introduse certificate de imunitate. Documentul va fi emis celor care au primit a doua doză de vaccin, urmând să fie indicată data administrării acesteia. De asemenea, actul va fi disponibil pentru cei care s-au vindecat. În acest caz, va fi indicată data externării din spital sau datele din testul la COVID, scrie Euronews.

Pacienţilor care s-au recuperat de pe urma COVID-19 li se va emite un certificat cu data externării din spital sau a primului test PCR negativ după infectare.

Ambele tipuri de certificate vor fi gratuite şi vor fi acordate de săptămâna viitoare.

Cei care le deţin ar putea să beneficieze de anumite avantaje. De exemplu, vor putea circula şi după ora 20.

Autorităţile de la Budapesta nu au lămurit dacă certificatul  va fi și un fel de pașaport de vaccinare, util în călătorii.

Din această săptămână, Ungaria  a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a început să administreze vaccinul anti-COVID rusesc Sputnik V, care a primit aprobările naţionale necesare.

În prezent, în Ungaria sunt disponibile patru preparate pentru imunizarea anti-Covid: Pfizer – BioNTech, Moderna, АstraZeneca și Sputnik V.

În această lună, Budapesta urmează să primească 200 de mii de doze de Sputnik V. De asemenea, Ungaria intenționează să achiziționeze și vaccinul chinez Sinopharm Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: