UNICEF: 34 de copii din Fâșia Gaza și 2 din Israel au murit în urma atacurilor din ultimele zile
Full Article 2 minutes read

UNICEF: 34 de copii din Fâșia Gaza și 2 din Israel au murit în urma atacurilor din ultimele zile

Din cauza conflictului dintre Israel și gruparea palestiniană HAMAS au decedat cel puțin 34 de copii în Fâșia Gaza și doi copii din Israel. Datele au fost prezentate de reprezentanții UNICEF din Orientul Apropiat și Africa de Nord, Juliette Touma, scrie pe 15 mai РБК.

„Potrivit informațiilor UNICEF, 34 de copii au fost uciși în Fâșia Gaza din 10 mai. Astfel, doar în ultimele 4 zile au fost omorâți 34 de minori palestinieni, un număr enorm. De asemenea, au murit doi copii în Israel”, a menționat oficialul.

Mai mult, până la 14 mai au fost afectate 35 de școli din Fâșia Gaza și trei școli din Israel, se arată într-un mesaj publicat de UNICEF pe Twitter.

Conflictul armat dintre Israel și HAMAS a reizbucnit pe 10 mai, după decizia autorităților israeliene de a strămuta mai multe familii arabe din casele acestora din orașul Ierusalim. Decizia a fost urmată de proteste. Pe 10 mai, gruparea HAMAS a lansat mai multe atacuri aeriene asupra teritoriului Israelului. Drept reacție, Tel Aviv a răspuns cu rachete.

Pe 12 mai, secretarul general al ONU Antonio Manuel de Oliveira Guterres a anunțat că în cadrul conflictului au decedat peste 50 de palestinieni și 4 israelieni. Pe 14 mai, Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat 126 de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: