„Unii au lăsat proiecte realizate, alții un crucifix”. MAI precizează ce va face cu „moștenirea” de la Năstase
Full Article 2 minutes read

„Unii au lăsat proiecte realizate, alții un crucifix”. MAI precizează ce va face cu „moștenirea” de la Năstase

Crucifixul instalat de către fostul ministru, Andrei Năstase, ar putea rămâne în sediul instituției, „atâta timp când nu împiedică cu nimic activitatea Ministerului Afacerilor Interne, dar nici nu impune angajații la careva acțiuni ce depășesc unele norme sau atribuții”. Precizarea a fost făcută pentru NM, astăzi, 13 ianuarie, de către consiliera ministrului de Interne, Alina Zbancă. Aceasta a adăugat că „dacă fostul ministru vrea, poate veni să îl scoată”.

„Ministerul a avut diferiți conducători, unii au lăsat ca moștenire proiecte realizate, alții un crucifix. Ne propunem să ne focusăm atenția și eforturile pe obiective cu adevărat importante pentru societate”, a mai spus Alina Zbancă într-un comentariu pentru NM.

Totodată, contactat de NM, președintele Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, Ian Feldman, a precizat că reprezentanții instituției nu dețin aviz de recepție a documentului din partea lui Andrei Năstase, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe l-a recepționat în data de 31 decembrie 2019.

Amintim că decizia Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității prevede ca fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, să își ceară scuze publice, iar crucifixul instalat de acesta să fie scos. Membrii instituției au ajuns la concluzia că faptele lui Andrei Năstase contravin legislației și „reprezintă instigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase”.

La rândul său, liderul Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a precizat că decizia face parte dintr-un plan bine pus la punct, care ar urmări compromiterea sa și „linșajul” mediatic.

Decizia trebuie pusă în aplicare în termen de 10 zile de la data recepționării documentului sau contestată, timp de 30 de zile de la data recepționării, se mai arată în document.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: