„Urgenţă naţională gravă”. Carantină totală în Coreea de Nord, după primul caz de COVID recunoscut
Full Article 3 minutes read

„Urgenţă naţională gravă”. Carantină totală în Coreea de Nord, după primul caz de COVID recunoscut

Coreea de Nord a anunţat joi primul caz de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei, informează BBC. În acest sens, pe 12 mai a fost impusă o carantină la nivel național pentru a-și controla primul focar recunoscut de COVID-19, după ce a susținut, timp de mai bine de doi ani, că nu a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire. Afirmația a fost privită cu scepticism de experții lumii, având în vedere că virusul s-a răspândit aproape peste tot.

Acest prim caz, depistat în timpul testelor efectuate duminică la Phenian pe persoane bolnave şi febrile, corespunde variantei foarte transmisibile Omicron BA.2, a precizat agenţia oficială KCNA.

A avut loc cel mai mare incident de urgenţă în ţară, cu o gaură în frontul nostru de carantină de urgenţă care a fost păstrat în siguranţă în ultimii doi ani şi trei luni, din februarie 2020”, scrie presa de stat, care vorbeşte despre „o urgenţă naţională gravă”.

Nu sunt furnizate detalii cu privire la numărul cazurilor sau la posibilele surse de infectare. Informaţiile au apărut în timp ce liderul nord-coreean Kim Jong-un prezida o reuniune a biroului politic al Partidului Muncitorilor pentru a discuta despre modul de reacţie la izbucnirea acestui prim focar.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a angajat să „depăşească” apariţia primului caz de COVID-19 în ţara sa. El a asigurat că va fi instituit un sistem de control de carantină „de urgenţă maximă”.

Obiectivul este eliminarea de la rădăcină cât mai curând posibil”, a declarat liderul nord-coreean. Kim Jong-un a cerut un control mai strict la frontieră, precum şi măsuri de izolare, solicitând locuitorilor „să prevină complet răspândirea virusului malefic prin închiderea completă a cartierelor din toate oraşele şi judeţele din întreaga ţară”.

Toate activităţile productive şi comerciale vor fi organizate în aşa fel încât fiecare unitate de lucru să fie izolată pentru a preveni răspândirea virusului, a adăugat el.

Ţara şi-a închis complet graniţele de la începutul pandemiei în 2020, în detrimentul economiei. Strategia liderului coreean de a-și sigila granițele a împiedicat,  aprovizionarea cu produse esențiale pentru țară, ceea ce a dus la penurie de alimente și la o economie în declin.

Cei din afară spun că populația de 25 de milioane a națiunii este vulnerabilă din cauza lipsei unui program de vaccin împotriva Covid-19, respingând chiar și ofertele comunității internaționale de a furniza milioane de AstraZeneca și Sinovac fabricate în China anul trecut.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: