USAID va lansa în Republica Moldova un nou program. Ce domenii sunt vizate?
Full Article 2 minutes read

USAID va lansa în Republica Moldova un nou program. Ce domenii sunt vizate?

USAID va lansa în Republica Moldova un nou program în valoare de 32 milioane de dolari SUA, care vizează creșterea competitivității sectoarelor tehnologiei digitale și a comunicațiilor. Durata de implementare a acestuia este de cinci ani. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă comune susținută de prim-ministra Natalia Gavrilița și administratorul USAID Samantha Power, pe 17 noiembrie.

„Acest program este o dovadă semnificativă a unei abordări receptive a asistenței USAID în Moldova”, a subliniat premierul.

În cadrul întâlnirii de astăzi, Natalia Gavrilița și Samantha Power au discutat despre consolidarea continuă a cooperării bilaterale dintre cele două state.

„Salutăm lansarea strategiei USAID de cooperare pentru dezvoltare a țării pentru anii 2020-2025, care își prezintă viziunea pentru un nou parteneriat cu Guvernul RM și care are drept scop realizarea a două obiective de dezvoltare: consolidarea democrației participative și creșterea economică durabilă”, a mai menționat Gavrilița.

Pe de altă parte, administratorul USAID, care se află pentru prima dată în Republica Moldova, a enumerat câteva dintre activitățile Guvernului, menționând reforma justiției și eliminarea corupției.

„SUA va fi alături de cetățenii Republicii Moldova, vom vedea ce tipuri de suport vom putea oferi, de susținere, de a fi în aceiași linie cu Guvernul Republicii Moldova, în timp ce toate instituțiile acestei țări încearcă să susțină aceste eforturi promițătoare care sunt în curs de dezvoltare”, a spus Power.

În altă ordine de idei administratorul USAID Samantha Power a spus că a gustat vinul moldovenesc, care în opinia ei, are potențial de export în întreaga lume.

Samantha Power a mai precizat că din anul 1992, USAID a investit în Republica Moldova peste 1,7 miliarde de dolari, pentru a crea industrii mai competitive și de a consolida administrațiile locale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: