Usatîi a cerut recuzarea unui judecător care urma să examineze contestația față de decizia CEC (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Usatîi a cerut recuzarea unui judecător care urma să examineze contestația față de decizia CEC (VIDEO)

Magistrații Curții de Apel Chișinău au anunțat pauză până la ora 14:30, după ce avocata lui Renato Usatîi a depus o cerere privind recuzarea judecătorului Anatol Minciună. Acesta a făcut parte din completul de judecată care a decis excluderea Partidului „Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi, din cursa pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Curtea de Apel urmează să examineze contestația depusă de concurentul electoral Blocul electoral „RENATO USATÎI” privind hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare care urmează a fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Plângerea va fi examinată în cadrul ședinței din 7 iunie, la o zi de la depunere.

Contestația depusă de Renato Usatîi ar fi urmat să fie examinată de un complet de judecători din care fac parte Ion Muruianu și Anatol Minciună. Ultimul a făcut parte din completul de judecată care a decis excluderea Partidului „Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi”, din cursa pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. (CEDO a ajuns la concluzia că formațiunea a fost scoasă ilegal din cursa electorală).

La începutul ședinței de judecată, Renato Usatîi l-a întrebat pe Minciună dacă nu intenționează să recurgă la recuzare. Acesta, însă, a răspuns că nu vede „temeiuri pentru abținere”. Avocata lui Usatîi a depus o cerere privind recuzarea magistratului. Cererea urmează să fie examinată.

Magistrații au anunțat pauză până la ora 14:30 pentru a soluționa cererea de recuzare.

Amintim că, în cadrul ședinței din 5 iunie, CEC a decis constituirea a 139 de secții de votare – același număr ca în cadrul scrutinului prezidențial din noiembrie 2020. Hotărârea a fost luată în pofida propunerii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a deschise 190 de secții de votare.

PAS, Platforma DA, AUR, PLDM și Partidul „Democrația Acasă” vor protesta pe 7 iunie în fața sediului CEC.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: