Usatîi i-a îndemnat pe deputații din opoziție să demisioneze și a chemat cetățenii la un protest masiv
Full Article 3 minutes read

Usatîi i-a îndemnat pe deputații din opoziție să demisioneze și a chemat cetățenii la un protest masiv

Liderul Partidului nostru, Renato Usatîi, a cerut deputaților din opoziție să-și dea demisia pentru și să treacă de partea poporului. Usatîi a chemat de asemenea cetățenii la un protest masiv anti-guvern. Cel mai probabil, va avea loc pe 24 decembrie, în timpul inaugurării președintelui Maia Sandu. Usatii a spus acest lucru pe 16 decembrie într-un live pe pagina sa de Facebook.

Usatîi a criticat acțiunile opoziției din 16 decembrie, când deputații Partidului Socialiștilor, ai platformei Pentru Moldova și cei din fracțiunea ȘOR, au adoptat în grabă proiecte de lege.

„Toți cei care nu fac parte din alianța PSRM-ȘOR au legalizat pur și simplu activitatea acestui bordel prin prezența lor. Jumătate din ei stăteau cu telefoanele şi filmau pentru a-şi mări numărul de urmăritori pe reţelele de socializare”, a spus Usatîi.

El a sugerat ca deputații din opoziție să demisioneze, astfel încât doar parlamentarii din PSRM și Pentru Moldova să rămână în parlament.

„Voi jucaţi în cărţi cu nişte şarlatani pe care nu-i puteţi învinge”, a spus Usatii şi a chemat opiziţia să treacă de partea poporului, căruia i-a amintit că Declaraţia Universală a Drepturilor Omului îi oferă dreptul la revoltă, iar acest document “prevalează orice lege din Republica Moldova, inclusiv Constituţia”, a spus Usatîi.

În acest sens, Usatii a chemat toți cetățenii să vină la un protest în masă. Cel mai probabil, va avea loc pe 24 decembrie, în timpul inaugurării noului președinte, Maia Sandu.

„Agricultorii au spus că merg la parlament, și-au lăsat tehnica acolo. Cred că ar trebui să mergem cu toții la Chișinău. Avem opțiunea de a ieși săptămâna viitoare sau pe 24 decembrie, în timpul inaugurării noului președinte, unde vor fi Dodon și toți membrii parlamentului. Îi vom prinde acolo ”, a spus Usatîi.

Amintim că deputații din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” s-au întrunit pe 16 decembrie după ora 22:30 în ședință plenară. O parte dintre parlamentarii din PAS, Platforma DA și grupul Pro Moldova au reușit să ajungă la întrunire. Aceștia s-au arătat indignați de faptul că legile bugetar-fiscale sunt examinate „în grabă”. Deputații din majoritatea parlamentară au aprobat, însă, proiectele de legi, iar ulterior au votat pentru închiderea sesiunii parlamentare de toamnă iarnă.

Președinta aleasă a Republicii Moldova Maia Sandu s-a arătat indignată de acțiunile care s-au desfășurat în noaptea de 16 decembrie în parlament. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta a declarat că deputații care au votat în viteză legile bugetar-fiscale sunt „impostori” și trebuie pedepsiți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: