Usatîi susține că membrii CEC ar putea demisiona, pentru a bloca alegerile. Lebedinschi: Am fost amenințat
Full Article 2 minutes read

Usatîi susține că membrii CEC ar putea demisiona, pentru a bloca alegerile. Lebedinschi: Am fost amenințat

Liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” susține că cei cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC), care au votat pentru constituirea a 139 de secții de votare pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, ar putea demisiona. În acest mod, CEC ar rămâne fără conducere și va fi creat un blocaj care ar putea sabota alegerile parlamentare din 11 iulie.

Renato Usatîi consideră că instanța va trage de timp în ceea ce privește examinarea contestației depuse de blocul electoral care îi poartă numele.

„Potrivit legii nu pot face asta mai mult de 5 zile”, a menționat Usatîi. Acesta consideră că liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon ar avea un plan de rezervă privind blocarea scrutinului parlamentar.

„Cinci membri ai CEC, care au votat pentru micșorarea numărului secțiilor de votare în afara țării, vor demisiona, iar partidele care au fost nemulțumite de decizie vor fi acuzate de presiuni”, a spus Usatîi.

Politicianul a mai menționat că noua conducere CEC trebuie să fie votată de parlament, care, de facto, este dizolvat. NM a solicitat un comentariu de la membrul CEC Vadim Filipov, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. În schimb, secretarul CEC Maxim Lebedinschi a declarat că demisia sa este solicitată de formațiunile care au protestat în fața CEC.

„Sunt presat pentru că mi-am făcut munca în conformitate cu legea, din cauza deciziei pe care am luat-o. Anume aceste partide mă presează. Mai mult, în adresa mea au venit amenințări, potrivit cărora, dacă nu-mi voi schimba decizia, va trebui să suport consecințele”, a menționat Lebedinschi pentru NM și a menționat că, în caz că va decide să demisioneze, va anunța public despre acest lucru.

Am solicitat un comentariu și de la Igor Dodon, pe marginea ipotezei lui Renato Usatîi.

„Aceasta este o fabulație a domnului Usatîi. Regretăm că unii oponenți politici utilizează minciuna pentru a se manifesta în campania electorală, în lipsa unor mesaje constructive și credibile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: