USB a devenit AUR. Munteanu: Ne integrăm plenar în marea familie
Full Article 2 minutes read

USB a devenit AUR. Munteanu: Ne integrăm plenar în marea familie

Partidul politic „Uniunea Salvați Basarabia” (USB) a fuzionat prin absorbție cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Anunțul a fost făcut de către Valeriu Munteanu, președintele formațiunii, în urma congresului care s-a desfășurat pe 27 noiembrie.

„Mărturisitori sinceri ai Unirii Basarabiei cu România, membrii USB au decis astăzi, în cadrul Congresului, în mod legal și statutar fuziunea prin absorbție de către Alianța pentru Unirea Românilor. Stegari neobosiți ai celor patru piloni fundamentali pentru orice român – Credința, Națiunea, Familia și Libertatea, foștii membri USB, se integrează plenar în marea familie a AUR, un partid puternic pentru întreg spațiul românesc, de la Timișoara până la Tiraspol”, a menționat Munteanu și a subliniat că unirea Republicii Moldova cu România rămâne dezideratul statutar suprem al AUR.

La rândul său, președintele AUR Moldova, Vlad Bilețchi a menționat că formațiunea pe care o conduce intenționează să unească toate formațiunile cu viziuni pro-unirea Republicii Moldova cu România: „Este foarte important ca unioniștii să se regăsească sub umbrela aceleiași entități, pentru a le oferi unioniștilor și celor care simt românește șansa de a fi reprezentați de un partid puternic, care să ducă la apropierea celor două maluri de Prut. Vom continua procesul de coagulare a forțelor unioniste și vom fi vocea tuturor celor care cred că cetățenii Republicii Moldova merită un trai mai bun alături de Patria-Mamă, România”.

Amintim că, la alegerile parlamentare din 11 iulie, USB și Partidul Liberal au participat alături de AUR. Cele trei formațiuni au obținut un scor de 0,49% (circa 7 200 de voturi).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: