arxip.com

USM a decis reluarea cursurilor universitare din 1 septembrie. Cum se vor desfășura orele

Universitatea de Stat din Moldova a decis reluarea cursurilor din 1 septembrie. În contextul epidemiei de COVID-19, activitățile didactice se vor ține în format mixt, combinând varianta clasică cu cea desfășurată online. O decizie în acest sens a fost luată de senatul USM.

Potrivit prorectorului pentru activitate didactică a USM, Otilia Dandara, structura anului de învățământ nu va fi modificată, iar cursurile vor începe la 1 septembrie.

Orele teoretice se vor ține online, pe platforme destinate învățământului la distanță. Orele practice, de laborator și seminarele vor avea loc față în față, cu păstrarea distanței fizice.

Aceeași sursă a anunțat că monitorizarea și evaluarea activității studenților va avea loc exclusiv online. Evaluarea curentă și finală a cunoștințelor studenților se va face pe platforma Moodle a USM. Probele orale, după caz, pot fi susținute față în față sau prin intermediul platformelor online.

Totodată, USM a asigurat cu produse de igienă și de curățenie toate spațiile în care se vor desfășura activitățile didactice.

Precizăm că în cazul școlilor, Ministerul Educației propune șapte modele după care acestea ar putea activa la toamnă.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: