USM a decis reluarea cursurilor universitare din 1 septembrie. Cum se vor desfășura orele
Full Article 1 minutes read

USM a decis reluarea cursurilor universitare din 1 septembrie. Cum se vor desfășura orele

Universitatea de Stat din Moldova a decis reluarea cursurilor din 1 septembrie. În contextul epidemiei de COVID-19, activitățile didactice se vor ține în format mixt, combinând varianta clasică cu cea desfășurată online. O decizie în acest sens a fost luată de senatul USM.

Potrivit prorectorului pentru activitate didactică a USM, Otilia Dandara, structura anului de învățământ nu va fi modificată, iar cursurile vor începe la 1 septembrie.

Orele teoretice se vor ține online, pe platforme destinate învățământului la distanță. Orele practice, de laborator și seminarele vor avea loc față în față, cu păstrarea distanței fizice.

Aceeași sursă a anunțat că monitorizarea și evaluarea activității studenților va avea loc exclusiv online. Evaluarea curentă și finală a cunoștințelor studenților se va face pe platforma Moodle a USM. Probele orale, după caz, pot fi susținute față în față sau prin intermediul platformelor online.

Totodată, USM a asigurat cu produse de igienă și de curățenie toate spațiile în care se vor desfășura activitățile didactice.

Precizăm că în cazul școlilor, Ministerul Educației propune șapte modele după care acestea ar putea activa la toamnă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: