Uzbekistan a anunțat că 18 copii au murit din cauza unui sirop de tuse produs în India
Full Article 2 minutes read

Uzbekistan a anunțat că 18 copii au murit din cauza unui sirop de tuse produs în India

Ministerul Sănătății din Uzbekistan a anunțat că 18 copii au murit în urma consumului unui sirop de tuse, produs de compania indiană Marion Biotech, informează BBC pe 29 decembrie.

Potrivit primelor rezultate ale studiilor, siropul conținea o substanță toxică – etilenglicol. Medicamentul ar fi fost administrat fără prescripția medicilor și în doze mai mari decât cele recomandate.

Potrivit comunicatului de presă, pastilele și siropul „Doc-1 max” sunt vândute în Uzbekistan din anul 2012.

„S-a stabilit că minorii care au murit au consumat preparatul la domiciliu pe durata a 2-7 zile, de 3-4 ori pe zi în doze de 2,5-5 ml, ceea ce depășește doza standard recomandată”, se mai arată în studiu.

Portalul local de știri Podrobno.uz a scris anterior că 21 de copii – 15 dintre care aveau vârstele de până la 3 ani, au ajuns la spital cu insuficiență renală, provocată la prima vedere de siropul de tuse „Doc-1 max” de producție indiană. Trei dintre pacienți s-au însănătoșit.”Всемирная аптека”

Agenția de știri ANI a anunțat că producția siropului a fost temporar suspendată.

Nu doar în Uzbekistan

În luna octombrie, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit legătura dintre patru siropuri de tuse diferite de producere indiană și moartea a 66 de copii din Gambia, o țară din Africa Centrală. Analizele au arătat că minorii au decedat din cauza insuficienței renale, provocate de doza inadmisibilă de substanțe toxice – dietilenglicol și etilenglicol.

În luna decembrie, autoritățile indiene au declarat că testările au demonstrat că siropurile respective corespund normelor.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: