„Va fi un eveniment restrâns.” Când și unde va avea loc inaugurarea președintei alese?
Full Article 2 minutes read

„Va fi un eveniment restrâns.” Când și unde va avea loc inaugurarea președintei alese?

Inaugurarea președintei alese Maia Sandu va avea loc pe 24 decembrie în Palatul Republicii. Va fi un eveniment restrâns, potrivit Maiei Sandu. Sandu a menționat acest lucru pe 30 noiembrie în timpul unei conferințe de presă la Palatul Republicii.

Ea a precizat că din cauza pandemiei, prezența la eveniment va fi limitată.

„Din păcate, din cauza pandemiei, evenimentul va fi restrâns, cu o participare limitată. Există o lege care stabilește cine sunt cei care trebuie invitați. Ar urma să invităm reprezentanți ai mai multor instituții ale statelor, ne gândim cum să facem ca să invităm un număr mai mic de reprezentanți, pentru a ține cont de pandemie. Nu vom putea invita prea multă lume, pentru că ne dorim ca lumea să fie în siguranță. Va fi un eveniment mai modest”.

Maia Sandu a mai menționat că evenimentul de inaugurare va fi transmis live.

Jurnaliștii au întrebat-o pe Maia Sandu dacă o va invita la ceremonie pe Svetlana Tihanovskaya, însă aceasta nu a oferit un răspuns concret. Maia Sandu a precizat că va veni cu o poziție oficială față de situația din Belarus după învestirea sa în calitate de președintă a țării.

Amintim că în urma alegerilor prezidențiale Maia Sandu a acumulat 57,75% sau 943.006 voturi iar Igor Dodon a obținut 42,25% sau 690.615 voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie.

Menționăm că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu susține pe 30 noiembrie o conferință de presă. Este primul eveniment de amploare de acest fel după ce a fost aleasă în calitate de președinte al Republicii Moldova. Acesta se desfășoară în incinta Palatului Republicii. NM prezintă cele mai importante declarații ale Maiei Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: