Vaccin anti-Covid: Pfizer anunță că o a treia doză ar putea fi necesară în cel mult 12 luni de la imunizare
Full Article 2 minutes read

Vaccin anti-Covid: Pfizer anunță că o a treia doză ar putea fi necesară în cel mult 12 luni de la imunizare

Persoanele imunizate cu serul Pfizer/BioNTech vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză, adică de încă un rapel în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. Declarația a fost făcută de către CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, scrie Digi24.

Potrivit conducătorului companiei Pfizer, există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze. Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la șase luni.

Și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin

Un anunț similar a fost făcut la începutul acestei săptămâni și de compania Moderna, care speră ca în această toamnă să aibă disponibilă o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce. Potrivit directorului general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, doza ar fi menită să ofere o mai mare protecție împotriva Covid-19.

Anterior, compania Moderna a anunţat că vaccinul său actual pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, la şase luni după administrarea celei de-a doua doze.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: