Moderna, desemnat drept cel mai bun vaccin împotriva COVID-19. Reacția producătorului Sputnik V
Full Article 1 minutes read

Moderna, desemnat drept cel mai bun vaccin împotriva COVID-19. Reacția producătorului Sputnik V

Vaccinul Moderna a fost desemnat drept cel mai bun ser împotriva coronavirusului în cadrul evenimentului „World Vaccine Congress Washington 2021”, informează Ria Novosti

Serul Moderna a concurat cu vaccinul AstraZeneca, Bharat Biotech, Janssen, Medicago, Novavax, Pfizer/BioNtech, Sputnik-V, dar și preparatul pentru animale Zoetis.

Directorul Institutului Gamaleia din Moscova, Alexandr Gintsburg, a catalogat rezultatul concursului drept „o decizie politico-economică”. El a precizat că vaccinul Moderna a fost creată pe aceeași platformă ca și vaccinul Pfizer. Potrivit omului de știință, acordarea titlului de câștigător vaccinului Moderna „a fost complet indecentă”, deoarece numărul deceselor la o sută de mii de vaccinări este de 25 de ori mai mare decât cel al vaccinului AstraZeneca.

Precizăm că la începutul lunii mai 2021, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a omologat de urgenţă vaccinul contra COVID-19 de la Moderna.

Potrivit OMS, vaccinul Moderna are caracteristici foarte asemănătoare celui produs de Pfizer-BioNTech, cu 94,1% eficienţă. Acest ser american este autorizat în Uniunea Europeană, în America de Nord, în Regatul Unit şi în alte ţări, precum România sau Israel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: