Vârsta până la care bărbații ruși pot fi trimiși la armată va fi majorată. Proiectul de lege, înregistrat în Duma de Stat
Full Article 2 minutes read

Vârsta până la care bărbații ruși pot fi trimiși la armată va fi majorată. Proiectul de lege, înregistrat în Duma de Stat

În Rusia a fost depus un proiect de lege cu privire la creșterea vârstei de recrutare până la 21-30 de ani, în loc de 18-27 ani. 

În Duma de Stat a fost depus un proiect de lege privind creșterea treptată a vârstei de recrutare pentru serviciul militar în armată – până la 21 de ani, aceasta prevede o perioadă de tranziție până în 2026. Noutatea principală a proiectului de lege este că baremul superior al vârstei de recrutare pentru serviciul militar în armată va fi mărit la 30 de ani începând cu 2024, scrie BBC cu referire la Ria Novosti.

Totodată, potrivit proiectului, limita inferioară va fi crescută treptat pe parcursul mai multor ani. Anul viitor se presupune că va crește doar până la 19 ani.

Mutarea limitelor vârstei de recrutare a fost propusă în decembrie de ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu.

Este vorba despre recrutarea pentru serviciul militar în armată de la 21 la 30 de ani, și nu de la 18 la 27, cum este acum.

Perioada de tranziție din legea cu privire la creștere vârstei de recrutare presupune că în 2024 vor fi chemați în serviciu de la 19 la 30 de ani, în 2025 – de la 20 de ani, din 2026 – de la 21 de ani, scrie Ria Novosti cu privire la proiectul de lege.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: