Vasile Bacalu a revenit în funcția de șef al postului vamal Cahul
Full Article 2 minutes read

Vasile Bacalu a revenit în funcția de șef al postului vamal Cahul

Inspectorul vamal Vasile Bacalu a revenit în funcția de șef al postului vamal Cahul. Anterior, Bacalu a demisionat după ce a fost cercetat într-un dosar penal, fiind învinuit de contrabandă cu țigări. Ofițerul de presă al Serviciului Vamal ne-a informat că „la data de 15.11.2019, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a fost dispusă scoaterea numitului Bacalu Vasile de sub urmărire penală”. 

Potrivit sursei citate, la data de 5 ianuarie 2020, Vasile Bacalu a fost renumit în funcția de șef al postului vamal Cahul, „ca temei servind ordonanța de scoaterea a acestuia de sub urmărire penală, ținându-se cont și de competențele profesionale și manageriale deținute”. În acest sens, Serviciul Vamal a specificat că transferul în funcție a unui funcționar public este făcut cu acordul acestuia.

Amintim că la începutul lunii august, Bacalu și-a dat demisia din funcția de șef al postului vamal Cahul. La 31 iulie, Vasile Bacalu a fost reținut pentru 72 de ore, fiind vizat într-un caz de contrabandă cu țigări. Potrivit Ministerului de Interne de atunci, cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: