Vasile Costiuc și-a rezolvat problema locuinței. Din ce trăiește liderul Partidului „Democrația Acasă”
Full Article 2 minutes read

Vasile Costiuc și-a rezolvat problema locuinței. Din ce trăiește liderul Partidului „Democrația Acasă”

Liderul Partidului „Democrația Acasă” nu a câștigat niciun bănuț în ultimii doi ani. Aceasta o demonstrează declarația de avere și interese personale pe care Costiuc a depus-o la CEC în calitate de candidat la funcția de deputat. Reieșind din declarație, familia lui Costiuc trăiește din salariul soției acestuia. Însă anul trecut, aceștia s-au ales cu un apartament.

Conform declarației, în anii 2019 și 2020, soția lui Vasile Costiuc a câștigat 230 mii de lei în calitatea sa de director de grădiniță. Familia nu a avut alte venituri în această perioadă.

În anul 2020, Vasile Costiuc a devenit proprietarul unei locuințe cu suprafața de 61,5 m.p. și în valoare de €34,5 mii. În declarație este indicat faptul că Costiuc a devenit proprietarul locuinței în baza unui contract de vânzare-cumpărare, însă la rubrica „actul care confirmă proveniența bunului” este indicat „contract de cesiune” (înstrăinări).

Costiuc mai deține, din anul 2009, un teren agricol cu suprafața de 0,2426 ha, în valoare de 5800 de lei.

Anterior, NM a relatat în articolul «О, «Майбах»!» („O, Maybach!”) despre averea și veniturile altor lideri de partide, care participă la alegerile parlamentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: