„Verde pentru sănătate şi viitor”. Partidul Verde Ecologist s-a lansat în campania electorală (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Verde pentru sănătate şi viitor”. Partidul Verde Ecologist s-a lansat în campania electorală (VIDEO)

Pe 12 iunie, Partidul Verde Ecologist s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Evenimentul s-a desfășurat în preajma Hidrocentralei de la Dubăsari. Prima pe lista candidaţilor la funcţia de deputat este Olga Afanas, activistă civică și antreprenoare.

Sloganul formațiunii în cadrul acestei campanii este „Verde pentru sănătate şi viitor!”. Liderul partidului, fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța, a menționat că viața tuturor moldovenilor depinde „de sănătatea râului Nistru”.

„Avem un râu murdar, care riscă să-și piardă apele, un râu care, dacă guvernul ucrainean își va îndeplini scopurile, poate să rămână fără apă aici, la Dubăsari și mai jos și să fie transformat în mlaștină. Este o problemă despre care tac guvernanții și dacă nu vom vorbi noi – va fi un dezastru ecologic. În al doilea rând, este securitatea cetățenilor – nu doar de energie, dar și securitatea demografică, alimentară, militară. Toate aceste probleme de securitate, noi, verzii din Republica Moldova, le vom aborda științific”, a declarat Marinuța.

Cap de listă al Partidului Verde Ecologist este Olga Afanas.

„Este o mare onoare să reprezint toate categoriile de persoane sub-reprezentate. În Moldova avem 5-6% din populație – persoane cu dizabilități. Aceste persoane au un potențial social, cultural, enorm, pe care, din păcate, R. Moldova, pentru moment, îl realizează în măsură foarte mică. Noi merităm să fim reprezentate, femeile cu nevoi speciale, ca și mine”, a menționat Olga Afanas.

Din lista candidaților formațiunii la funcția de deputat face parte și activistul civic, jurnalistul Oleg Brega. Acesta a menționat că își propune să devină „un fel de avocat al poporului în Parlament”. Acesta a menționat că, despre drepturile omului, ar trebui să se discute în fiecare familie, școală, grădiniță, dar și în parlament.

„Cred că așa trebuie să fie un parlamentar – accesibil pentru cetățeni, deschis la problemele reale, să asiste la proteste, la ședințele de judecată, să fie disponibil pe rețelele sociale și în telefon, ca acolo, în parlament, să îi poată reprezenta pe oamenii de rând. Nu cum avem acum – parlamentari milionari”, a declarat Oleg Brega.

Pe 7 iunie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul Verde Ecologist pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: