NewsMaker

Veronica Dragalin, inspirată după anunțarea demisiei. Prima reacție a șefei PA

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a fost inspirată de dimineață. Aceasta a scris pe 20 februarie un mesaj pe rețelele sociale, despre importanța respectului de sine.

Într-o postare pe Facebook, Dragalin a subliniat că, în viață, cele mai importante persoane de care trebuie să fim mândri nu sunt părinții, prietenii sau superiorii, ci propriile versiuni – copilul plin de vise și adultul ajuns la bătrânețe, plin de amintiri.

„În viață, sunt doar două persoane a căror respect și mândrie ar trebui să conteze pentru tine – nu părinții, nici prietenii, nici măcar persoane în funcții importante. Doar două – tu la vârsta de 8 ani, plin de vise, și tu la vârsta de 80 de ani, plin de amintiri. Amândouă te urmăresc acum.

Copilul, plin de mirare și speranță, așteaptă să vadă dacă vei urmări visele în care ai crezut cândva. Nu-i pasă de ,,succes” așa cum îl definim ca adult, vrea doar să vadă că ai încercat, că ai fost suficient de curajoasă pentru a urmări ceea ce contează cu adevărat pentru tine. Și apoi, ești tu la vârsta de 80 de ani – persoana care a trăit prin totul și știe cât de repede trece timpul. Nu le pasă de ceea ce cred alții. Își vor aminti cum ai acționat în circumstanțe dificile și dacă ai rămas fidel cu tine însuți”, a scris Dragalin.

Ea a concluzionat că adevăratul succes nu constă în perfecțiune, ci în menținerea principiilor și în curajul de a trăi o viață autentică.

„Dacă, în acest moment, amândouă versiuni te pot privi cu mândrie, dacă copilul își vede eroul și bătrânica vede o viață bine trăită, atunci poți fi liniștită. Pentru că până la urmă, scopul vieții nu este să fii perfect; scopul este să nu-ți compromiți principiile niciodată, să o faci pe fetița cea mică mândră și să-i dai celei bătrâne pace sufletească”, a concluzionat șefa PA.

***

Veronica Dragalin demisionează din funcție. Anunțul a fost făcut pe 19 februarie, într-un mesaj public pe pagina sa de Facebook.

În adresarea sa, Dragalin a criticat proiectul de lege, avertizând că acesta reprezintă „un atac asupra sistemului de justiție” și o amenințare gravă la adresa luptei împotriva corupției la nivel înalt.

„În ultimele zile am ajuns la concluzii dificile și dureroase, că însăși fundația eforturilor de combatere a corupției pe care le-am construit este acum o amenințare gravă. Legea propusă de 29 de deputați în Parlament, care propune lichidarea Procuraturii Anticorupție, este un atac asupra sistemului de justiție. Acest proiect de lege subminează progresul pe care l-am făcut, compromite independența justiției și slăbește capacitatea țării noastre de a-i trage la răspundere penală pe cei aflați la putere, care încalcă legea”, a declarat Dragalin.

Veronica Dragalin și-a motivat decizia de a demisiona prin imposibilitatea de a continua să conducă Procuratura Anticorupție în condițiile în care munca sa ar putea fi anulată printr-o lege care ar face aproape imposibilă investigarea corupției la nivel înalt, spune ea.

„Transmiteți mesajul către moldovenii din diasporă că nu merită să te întorci acasă. (…). Eu nu pot, cu bună conștiință, să continui să rămân în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, știind că munca pe care am depus-o și rezultatele pe care le-am obținut ar putea fi anulate de o lege care va face mai greu, dacă nu imposibil, să investigăm corupția la cele mai înalte nivele. Această lege nu este doar un atac asupra unei instituții sau persoane. Este un atac asupra valorilor fundamentale pe care societatea noastră le prețuiește. Astăzi am depus o cerere de demisie către procurorul general, cu speranța că această inițiativă legislativă nu va merge înainte”, a explicat Dragalin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: