Veronica Drăgălin trece la treabă. Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, prezentată echipei de către Maia Sandu și Sergiu Litvinenco
Full Article 2 minutes read

Veronica Drăgălin trece la treabă. Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, prezentată echipei de către Maia Sandu și Sergiu Litvinenco

Veronica Dragalin, câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), intră, începând de astăzi, 1 august, în exercițiul funcției. Noua șefă anticorupție a fost prezentată în dimineața zilei colectivului – eveniment la care au participat șefa statului, Maia Sandu, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și procurorul general interimar Dumitru Robu.  

„Mi-am exprimat încrederea că experiența de lucru în calitate de procuror federal din SUA o va ajuta pe doamna Drăgălin să atingă obiectivele propuse în conceptul de management și dezvoltare instituțională cu care a participat la concurs: combaterea corupției, reformarea instituției prin îmbunătățirea și eficientizarea proceselor. Cu alte cuvinte, o reformă structurală serioasă, care va face ca Procuratura Anticorupție să devină o instituție puternică și rezistentă în timp, indiferent de schimbările politice sau guvernamentale din țară”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Justiției, pe lângă reformarea propriu-zisă, este nevoie ca Procuratura Anticorupție să obțină rezultate concrete în domeniul combaterii corupției – rezultate pe care, spune el, le așteaptă societatea și cetățenii.

„Vedem în ultima vreme că există unele progrese. Dar, lucrurile trebuiesc accelerate și făcute cu mare grijă. Viteza nu trebuie să prevaleze asupra calității”, a mai scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Litvinenco susține că noua șefă a PA are tot sprijinul Ministerului Justiției. Potrivit lui, ministerul de resort este deschis să promoveze „toate modificările legislative care sunt necesare pentru eficientizarea activității organelor procuraturii”.

Amintim că pe 7 iunie, Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Drăgălin a făcut doctoratul în Drept la University of Virginia School of Law. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală. Vorbește română, engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.

Aflată recent într-o vizită la Chișinău, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a venit cu câteva recomandări pentru noua șefă a Procuraturii Anticorupție din Moldova, Veronica Drăgălin. Kovesi i-a dorit răbdare, asigurând-o că poate conta pe ajutorul Parchetului European.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: