Veste bună pentru moldovenii care dețin și cetățenie română: alocațiile pentru copii vor fi majorate
Full Article 1 minutes read

Veste bună pentru moldovenii care dețin și cetățenie română: alocațiile pentru copii vor fi majorate

De la 1 ianuarie 2023, în România, alocațiile de stat pentru copii cresc cu 5,1%. Alocațiile vor fi indexate cu rata inflației, scrie digi24.ro

Sursa menționează că dacă s-ar aplica procentul de creștere de 5,15, alocațiile ar urma să fie de 255,4 lei (1.020,78 MDL) pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și 630,6 lei (2.520,90 MDL) pentru cei până la 2 ani.

În prezent, alocația este de 600 lei românești pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, de 243 de lei românești pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani și de 600 lei românești pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Majorarea care ar urma să fie aplicată ar însemna 12 lei (47,91 MDL) pentru copiii între 2 și 18 ani și de 30 de lei (119,78MDL) pentru cei mai mici de 2 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: