Veste bună pentru moldovenii care dețin și cetățenie română: alocațiile pentru copii vor fi majorate
Full Article 1 minutes read

Veste bună pentru moldovenii care dețin și cetățenie română: alocațiile pentru copii vor fi majorate

De la 1 ianuarie 2023, în România, alocațiile de stat pentru copii cresc cu 5,1%. Alocațiile vor fi indexate cu rata inflației, scrie digi24.ro

Sursa menționează că dacă s-ar aplica procentul de creștere de 5,15, alocațiile ar urma să fie de 255,4 lei (1.020,78 MDL) pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și 630,6 lei (2.520,90 MDL) pentru cei până la 2 ani.

În prezent, alocația este de 600 lei românești pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, de 243 de lei românești pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani și de 600 lei românești pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Majorarea care ar urma să fie aplicată ar însemna 12 lei (47,91 MDL) pentru copiii între 2 și 18 ani și de 30 de lei (119,78MDL) pentru cei mai mici de 2 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: