Veteranii războiului de pe Nistru organizează un nou protest. Precizările Ministerului de Interne la acest subiect
Full Article 2 minutes read

Veteranii războiului de pe Nistru organizează un nou protest. Precizările Ministerului de Interne la acest subiect

Veteranii războiului de pe Nistru vor organiza un nou protest în fața parlamentului, mâine, 19 iulie. În acest context, Ministerul Afacerilor Interne a declarat va asigura pașnica desfășurare a acestui protest și a îndemnat participanții să nu recurgă la acțiuni de violență.

„Rog să nu aplicați violența față de persoanele cu funcții de răspundere, care vor asigura ordinea publică. Totodată, nu vom admite încălcarea măsurilor restrictive de sănătate publică în plină pandemie. Vă îndemnăm să purtați corect măștile de protecție, cu respectarea distanței fizice”, a declarat Mariana Grama, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne.

„Nu vom admite distrugerea bunurilor statului, așa cum a fost pe 16 iulie. Nu vom fi indiferenți, dacă veți deține, aduce sau aplica arma de foc sau alte obiecte, care pot fi utilizate în calitate de armă. Nu vom admite aducerea de către dumnevoastră a materialelor explozibile, inflamabile sau alte obiecte interzise care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor. Nu vom tolera nici nesubordonarea cu rea-voință sau opunerea rezistenței violente reprezentanților autorităților, pentru că toate aceste acțiuni sunt calificate drept dezordini în masă, amenințări sau violențe asupra unei persoane cu funcții de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datorirea obștească”, a mai declarat Mariana Grama.

Amintim că joi, 16 iulie, mai mulți veterani ai războiului de la Nistru au protestat în fața parlamentului față de instalarea de către Tiraspol a celor 37 de posturi noi în zona de securitate, dar și față de neîndeplinirea promisiunilor pe care le-au făcut anterior autoritățile.

Foștii combatanți au decis să blocheze bulevardul Ștefan cel Mare cerând să meargă în parlament și să-și expună revendicările de la tribuna oficială. Totodată, aceștia au încercat să instaleze corturi în fața legislativului. Poliția a intervenit pentru dispersarea mulțimii și între cele două părți au izbucnit violențe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: