Vicedirectoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, suspectată de corupție, concediată. Nemerenco declară „toleranță zero”
Full Article 2 minutes read

Vicedirectoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, suspectată de corupție, concediată. Nemerenco declară „toleranță zero”

Vicedirectoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, suspectată că ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli ale instituției pentru a-și mobila din diferența de bani propria casă, a fost concediată. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe 30 aprilie. Oficiala susține că ministerul pe care îl conduce va promova și în continuare toleranță zero față de fenomenul corupției în sistemul medical.

„Pe cazul dosarului de corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, în baza materialelor de urmărire penală, vicedirectoarea care deținea și interimatul funcției de administrator a fost astăzi concediată. Comiterea de către persoanele cu funcții administrative care gestionează mijloace bănești sau valori materiale a unor acțiuni de corupție servesc drept temei legal pentru concediere”, a anunțat ministra Ala Nemerenco.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții astăzi, 30 aprilie, la directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice. Primul este suspectat că fi majorat unele cheltuieli ale spitalului iar din diferența obținută ar fi fost confecționate mai multe articole de mobilier, pe care le-ar fi instalat la domiciliul lui. CNA susține că, prin aceste fapte, bugetul spitalului ar fi fost delapidat cu circa 100 de mii de lei. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: