Vicepremierul Spînu nu confirmă că țintește primăria capitalei, însă îl critică pe Ceban: „Într-o zi, problemele vor buhni”
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul Spînu nu confirmă că țintește primăria capitalei, însă îl critică pe Ceban: „Într-o zi, problemele vor buhni”

Vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a criticat astăzi, în cadrul unei emisiuni televizate, activitatea primarului de Chișinău, Ion Ceban. Spînu declară că toate problemele municipale amânate azi, vor „buhni” într-o bună zi. Oficialul dă asigurări că, dacă ar fi fost la cârma municipalității, ar fi avut un plan pentru problemele capitalei.

„La noi se întâmplă lucruri stranii. În Chișinău se pun trotuare, s-a făcut parcul de lângă primărie și s-au uscat toți copacii. Noi punem „penoplast” în subterane, dar nu eficientizăm energetic clădirile. Ce face Ceban face doar din perspectiva electorală. Mai devreme sau mai târziu toate aceste lucruri care sunt amânate acum vor buhni”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

Vicepremierul a criticat noile tarife, de 6 lei, la transportul public municipal. Potrivit lui Spînu, tariful ar fi nejustificat, în condițiile în care s-a scumpit gazul, nu și energia electrică. „Să-i spună cineva lui Ceban că troleibuzele nu merg cu gaz”, a declarat Spînu.

Întrebat dacă ar fi avut un plan pentru problemele Chișinăului, Spînu a răspuns afirmativ. În același context, oficialul a refuzat să comenteze zvonurile potrivit cărora candidatura sa este analizată de Partidul Acțiune și Solidaritate pentru următoarele alegeri locale la Chișinău. Spînu spune că nu țintește fotoliul de primar și că singura sa preocupare la moment este ca țara să iasă „cu bine” din această iarnă.

„Trebuie să recunosc că sunt astfel de discuții în partid, cu referire la viitorul candidat din partea partidului. Când va fi decizia finală, cu siguranță va fi anunțată public. Eu cu guvernul ne pregătim pentru iarnă. Aceasta este prioritatea mea zero”, a conchis Andrei Spînu.

Precizăm că primarul de Chișinău, Ion Ceban, nu a răspuns decocamdată criticilor minisrului Infrastructurii. Redacția NM va solicita mâine, 7 septembrie, la prima oră, o reacție a edilului capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: