Vicespeakerul Mihail Popșoi, ales vicepreședinte al APCE: Pentru mine este o onoare și o mare responsabilitate
Full Article 1 minutes read

Vicespeakerul Mihail Popșoi, ales vicepreședinte al APCE: Pentru mine este o onoare și o mare responsabilitate

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihail Popșoi, a fost ales, în unanimitate, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada anului 2022. Evenimentul a avut loc, în data de 24 ianuarie, în cadrul sesiunii de iarnă a APCE.

Titlul de vicepreședinte al APCE îi oferă vicespeakerului Mihail Popșoi, membru al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Poșpoi spune că va avea ocazia să promoveze interese țării noastre. „Pentru mine este o onoare și o mare responsabilitate. Totodată, voi face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde voi avea ocazia să promovez interesele Republicii Moldova”, a scris el, pe Facebook.

În cadrul sesiunii curente a fost ales și președintele APCE pe durata unui an de zile –  Tiny Kox, membru al Senatului din Regatul Țărilor de Jos.

De asemenea, pe parcursul zilei sunt desemnați membrii celor nouă comitete permanente ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

De menționat că sesiunea de iarnă a APCE se desfășoară în perioada 24-28 ianuarie, în format mixt.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: