Victoria Cazacu a anunțat că nu va da curs solicitării lui Igor Grosu și va rămâne deputat neafiliat, după excluderea din PAS
Full Article 2 minutes read

Victoria Cazacu a anunțat că nu va da curs solicitării lui Igor Grosu și va rămâne deputat neafiliat, după excluderea din PAS

Deputata Victoria Cazacu, a cărei fiică este cercetată într-un dosar de corupție la Aeroport, a venit cu o primă reacție, după ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a exclus-o din rândurile formațiunii, solicitându-i să-și depună mandatul. Parlamentara a declarat pentru Europa Liberă că nu intenționează să dea curs „tentativelor de denigrare și intimidare” și că va rămâne deputat neafiliat.

Victoria Cazacu a declarat pentru sursa citată că excluderea ei din partid a venit ca reacție la refuzul de a-și depune mandatul de deputat la solicitarea președintelui Parlamentului și liderului PAS, Igor Grosu.

Ea susține că fiica sa nu a fost reținută și a amintit despre importanța prezumției nevinovăției. Cazacu spune că nu-și va depune mandatul și va rămâne deputat neafiliat „până la elucidarea tuturor circumstanțelor”.

„Nu voi da curs tentativelor de denigrare și intimidare”, a declarat Victoria Cazacu, potrivit sursei citate.

***

Amintim că speakerul Igor Grosu a anunțat că fiica Victoriei Cazacu a fost reținută de CNA într-un dosar privind o schemă de corupție la Aeroportul Chișinău, în care sunt vizați în total 7 angajați ai Serviciului Vamal. Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat de la pasageri sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Președintele Parlamentului Igor Grosu i-a cerut atunci demisia deputatei Victoria Cazacu, care a ajuns în Parlament pe listele PAS.

Pe 3 aprilie, PAS a anunțat despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu. Totodată, partidul a solicitat încă o dată Victoriei Cazacu să-și depună mandatul de parlamentar.

De menționat că, în acest caz raportat de CNA, a fost chemat pentru a fi interogat și fiul lui Radu Mudreac, deputat din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), care a confirmat această informație, menționând că la fiul său nu au avut loc percheziții. Grosu a propus BCS „să acorde atenție acestui lucru și să-i urmeze gestul” în privința deputatului Cazacu. În caz contrar, Grosu a promis că majoritatea parlamentară va reacționa la acest lucru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: