Victorie pentru Novak Djokovici. Instanţa i-a permis să rămână în Australia
Full Article 2 minutes read

Victorie pentru Novak Djokovici. Instanţa i-a permis să rămână în Australia

Instanţa a revocat, luni, decizia autorităţilor federale australiene de anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici, informează The Age, citat de Adevărul.ro. De asemenea, judecătorul Anthony Kelly a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia.

Lui Djokovici i se va returna paşaportul, instanţa cerând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi. Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne. Mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne. El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia.

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Lui Djokovici, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. Tenismenul a făcut apel. El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul grand slam al anului, care începe la 17 ianuarie.

În concluziile de 13 pagini făcute publice duminică, înainte de audiere, avocaţii guvernului australian evidenţiază faptul că jucătorul sârb „nu este vaccinat” şi au subliniat că niciun moment nu i sa garantat viza de intrare în Australia.

În schimb, avocaţii numărului 1 mondial susţin că acesta a obţinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra în Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie în Serbia (după o primă contaminare în iunie 2020). Dar, conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autorităţilor federale australiene, o infecţie anterioară cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat.

Djokovici a participat, de asemenea, la mai multe evenimente publice în zilele următoare, fără a purta mască. Persoanele nevaccinate sunt mai predispuse să îi infecteze pe alţii şi, prin urmare, să crească volumul de muncă al sistemelor de sănătate, reamintesc avocaţii guvernului australian.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: