VIDEO A consumat alcool șeful Poliției de Frontieră, filmat într-un restaurant în timpul orelor de muncă? Ce spune ministrul de Interne
Full Article 3 minutes read

VIDEO A consumat alcool șeful Poliției de Frontieră, filmat într-un restaurant în timpul orelor de muncă? Ce spune ministrul de Interne

Ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova Ana Revenco a comentat imaginile din spațiul public cu șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi dintr-un restaurant. Ministra a fost întrebată, în cadrul emisiunii Rezoomat, dacă s-a autosesizat în cazul imaginilor video în care Vasiloi, îmbrăcat în uniforma de serviciu, se presupune că ar fi consumat alcool în timpul orelor de muncă. Revenco a spus că șeful Poliției de Frontieră a participat la un prânz de protocol, iar portul uniformei este un element de normalitate. Cu privire la consumul de alcool, ministra a declarat că este o presupunere lansată pentru „a submina încrederea în conducătorii structurilor MAI”. 

Cu referire la imaginile din spațiul public, Revenco a spus că Vasiloi a participat la un prânz de protocol cu ocazia vizitei șefului Poliției de Frontieră din Lituania.

„Este un element de manipulare, de dezinformare. În această perioadă sunt foarte esențiale pentru noi parteneriatele, noi am deblocat parteneriatele, acum mergem și noi în vizite, vin și la noi în Republica Moldova foarte mulți colegi care reprezintă sistemul Afacerilor Interne. Ori, mai ales pe palierul de securitate și managementul frontierei, schimbul de practici și suportul reciproc vin ca și aer dacă doriți în suportul colegilor de la frontieră. Am avut în această toamnă vizite ale colegilor de la Poliția de Frontieră din mai multe state, inclusiv acel prânz la care vă referiți, este un prânz de protocol oferit cu ocazia vizitei șefului Poliției de Frontieră din Lituania”, a menționat Revenco.

Ministra a mai precizat că este „un element de normalitate” să se meargă la prânz în uniformă.

„Și este dacă nu vreți omenește, atunci este absolut corect și normal, conform unui protocol să mergem împreună la un prânz, lumea mai merge la prânz. Și da, este în această perioadă portul uniformei, un element de normalitate, în special a conducătorilor subdiviziunilor din subordinea MAI”, a declarat Revenco.

Întrebată de prezentatoarea de la Rlive dacă faptul că s-a consumat alcool nu contravine legii, Revenco a menționat: „s-a consumat de către cine?”. „Nu putem afirma asta cu certitudine, am văzut sticle de vin pe masă”, a fost răspunsul prezentatoarei.

„Și automat s-a lansat ipoteza, și dumneavoastră continuați. Iarăși este o încercare de a submina încrederea în conducătorii structurilor subordonate MAI, ori subminarea încrederii înseamnă slăbirea sistemului. Și iarăși, asta înseamnă că se țintește o destabilizare în țara și asta este un element concertat de către un grup bine intenționat spre divizarea societății, spre epuizarea sistemului. Astfel, obținând mult mai multe pârghii de manipulare”, a conchis Ana Revenco.

Menționăm că în spațiul public au apărut imagini video cu șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, într-un restaurant, alături de 3 persoane. Din imagini se observă cum un chelner îi deservește cu băuturi alcoolice.

Înregistrarea video ar fi avut loc în perioada 5-7 octombrie 2022, dacă să ne raportăm la informația oferită de ministra Ana Revenco, atunci o delegație a instituțiilor de frontieră a Republicii Lituania a efectuat o vizită în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: