border.gov.md

VIDEO Ajuns la frontieră, un moldovean a rămas fără „cadoul” primit de ziua sa. Riscă și o amendă

Un moldovean de 24 de ani a prezentat, la frontieră, un permis de conducere falsificat. Din primele cercetări ale polițiștilor de frontieră din punctul de trecere Costești s-a stabilit că documentul nu este unul autentic, fapt confirmat și de tânăr. Acesta a spus că a primit permisul în calitate de cadou de la un verișor din Ucraina. În cele din urmă, tânărul a rămas fără permis și riscă acum o amendă.

Ca urmare a desfășurării controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări amănunțite în baza analizei de risc, moldoveanul de 24 de ani a scos din portmoneul personal un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene.

Din primele cercetări ale documentului s-a stabilit că nu este unul autentic. Fapt confirmat și de tânăr, care nu a ascuns că a primit permisul în calitate de cadou de la un verișor din Ucraina. „Mi l-a dat la ziua mea de naștere. El m-a felicitat și mi-a zis „primește cadoul””, a spus tânărul.

În cele din urmă, polițiștii de frontieră l-au informat că deținerea actelor neveridice atrage după sine cercetare penală.

Pentru folosirea actelor falsificate este cercetat și un alt moldovean, locuitor al satului Pelinia, în vârstă de 39 de ani. Bărbatul s-a prezentat la trecerea frontierei de stat în calitate de șofer. Printre documentele înmânate pentru controlul de rigoare a fost și permisul de conducere, care ar fi emis de către autoritățile din România. În timpul cercetării amănunțite a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit că unele elemente distinctive sunt falsificate. La audieri, șoferul a recunoscut că a apelat la serviciile unei persoane terțe, identificată pe rețelele de socializare. Cel din urmă l-ar fi înscris la o școală auto și ulterior i-a oferit acest permis, achitând pentru servicii 500 de euro. Cetățeanul și-a putut continua călătoria doar după ce a prezentat permisul moldovenesc, care era unul autentic.

Ambele acte au fost ridicate de către polițiști, iar cetățenii riscă amenzi penale pentru uz de acte oficiale false. În ambele incidente, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Marina Tauber Oficial

Procurorii cer 13 ani de închisoare pentru Tauber. Deputata nu se mai află în Moldova de 6 luni

Procurorii anticorupție cer 13 ani de închisoare pentru deputata Marina Tauber, acuzată de finanțarea ilegală a fostului Partid „Șor”. Aceștia solicită, totodată, anunțarea în căutare a parlamentarei, care a părăsit Republica Moldova acum aproximativ șase luni și nu a mai revenit.

Procurorul de caz, Ghenadie Epure, a declarat pentru Moldova 1 că acuzarea a cerut, inclusiv, ca Marinei Tauber să-i fie interzis dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani, precum și confiscarea a peste 200 de milioane de lei. Cererile a fost formulate în ședința de judecată din 11 iulie, în cadrul pledoariilor finale.

Marina Tauber este acuzată de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și de acceptarea banilor din partea unui grup criminal organizat. Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei. În februarie, Parlamentul a decis să suspende plata salariilor și a indemnizațiilor, motivând absențele nemotivate ale parlamentarei de la activitatea legislativă.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Marina Tauber publică frecvent imagini în care apare alături de fugarul condamnat, Ilan Șor, la Moscova. Ultimul eveniment la care au apărut public împreună a avut loc pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie”.

Menționăm că numele Marinei Tauber apare pe mai multe liste internaționale de sancțiuni, inclusiv cea a Regatului Unit. De asemenea, Uniunea Europeană a prelungit recent sancțiunile aplicate unui grup de 16 persoane acuzate de tentative de destabilizare a Republicii Moldova – printre care se regăsesc atât Marina Tauber, cât și Ilan Șor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: