border.gov.md

VIDEO Ajuns la frontieră, un moldovean a rămas fără „cadoul” primit de ziua sa. Riscă și o amendă

Un moldovean de 24 de ani a prezentat, la frontieră, un permis de conducere falsificat. Din primele cercetări ale polițiștilor de frontieră din punctul de trecere Costești s-a stabilit că documentul nu este unul autentic, fapt confirmat și de tânăr. Acesta a spus că a primit permisul în calitate de cadou de la un verișor din Ucraina. În cele din urmă, tânărul a rămas fără permis și riscă acum o amendă.

Ca urmare a desfășurării controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări amănunțite în baza analizei de risc, moldoveanul de 24 de ani a scos din portmoneul personal un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene.

Din primele cercetări ale documentului s-a stabilit că nu este unul autentic. Fapt confirmat și de tânăr, care nu a ascuns că a primit permisul în calitate de cadou de la un verișor din Ucraina. „Mi l-a dat la ziua mea de naștere. El m-a felicitat și mi-a zis „primește cadoul””, a spus tânărul.

În cele din urmă, polițiștii de frontieră l-au informat că deținerea actelor neveridice atrage după sine cercetare penală.

Pentru folosirea actelor falsificate este cercetat și un alt moldovean, locuitor al satului Pelinia, în vârstă de 39 de ani. Bărbatul s-a prezentat la trecerea frontierei de stat în calitate de șofer. Printre documentele înmânate pentru controlul de rigoare a fost și permisul de conducere, care ar fi emis de către autoritățile din România. În timpul cercetării amănunțite a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit că unele elemente distinctive sunt falsificate. La audieri, șoferul a recunoscut că a apelat la serviciile unei persoane terțe, identificată pe rețelele de socializare. Cel din urmă l-ar fi înscris la o școală auto și ulterior i-a oferit acest permis, achitând pentru servicii 500 de euro. Cetățeanul și-a putut continua călătoria doar după ce a prezentat permisul moldovenesc, care era unul autentic.

Ambele acte au fost ridicate de către polițiști, iar cetățenii riscă amenzi penale pentru uz de acte oficiale false. În ambele incidente, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: