VIDEO Ajuns la frontieră, un moldovean a rămas fără „cadoul” primit de ziua sa. Riscă și o amendă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ajuns la frontieră, un moldovean a rămas fără „cadoul” primit de ziua sa. Riscă și o amendă

Un moldovean de 24 de ani a prezentat, la frontieră, un permis de conducere falsificat. Din primele cercetări ale polițiștilor de frontieră din punctul de trecere Costești s-a stabilit că documentul nu este unul autentic, fapt confirmat și de tânăr. Acesta a spus că a primit permisul în calitate de cadou de la un verișor din Ucraina. În cele din urmă, tânărul a rămas fără permis și riscă acum o amendă.

Ca urmare a desfășurării controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări amănunțite în baza analizei de risc, moldoveanul de 24 de ani a scos din portmoneul personal un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene.

Din primele cercetări ale documentului s-a stabilit că nu este unul autentic. Fapt confirmat și de tânăr, care nu a ascuns că a primit permisul în calitate de cadou de la un verișor din Ucraina. „Mi l-a dat la ziua mea de naștere. El m-a felicitat și mi-a zis „primește cadoul””, a spus tânărul.

În cele din urmă, polițiștii de frontieră l-au informat că deținerea actelor neveridice atrage după sine cercetare penală.

Pentru folosirea actelor falsificate este cercetat și un alt moldovean, locuitor al satului Pelinia, în vârstă de 39 de ani. Bărbatul s-a prezentat la trecerea frontierei de stat în calitate de șofer. Printre documentele înmânate pentru controlul de rigoare a fost și permisul de conducere, care ar fi emis de către autoritățile din România. În timpul cercetării amănunțite a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit că unele elemente distinctive sunt falsificate. La audieri, șoferul a recunoscut că a apelat la serviciile unei persoane terțe, identificată pe rețelele de socializare. Cel din urmă l-ar fi înscris la o școală auto și ulterior i-a oferit acest permis, achitând pentru servicii 500 de euro. Cetățeanul și-a putut continua călătoria doar după ce a prezentat permisul moldovenesc, care era unul autentic.

Ambele acte au fost ridicate de către polițiști, iar cetățenii riscă amenzi penale pentru uz de acte oficiale false. În ambele incidente, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: