(VIDEO) Arestovici, la Moldova 1: Moldova nu va ajuta un stat-terorist
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Arestovici, la Moldova 1: Moldova nu va ajuta un stat-terorist

Ucraina nu va permite ca războiul pe care îl duce Rusia pe teritoriul său să ajungă în stadiul unui conflict înghețat. Declarațiile au fost făcute de consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru postul public de televiziune, Moldova 1. „O să-i dăm afară pe o singură poartă”, a declarat Alexei Arestovici.    

„Nu va fi niciun conflict înghețat. Îi vom scoate de aici pe o singură poartă”, a declarat Alexei Arestovici pentru Moldova 1, fiind întrebat dacă Ucraina va permite înghețarea conflictului și apariția unor entități pe teritoriul său precum Transnistria.

Întrebat dacă este posibilă ocolirea din partea Rusiei a sancțiunilor prin Republica Moldova sau alt stat post-sovietic, Arestovici s-a arătat convins că Moldova nu va ajuta un „stat-terorist”, înțelegând prea bine ce riscă.

„Au încercat să facă asta în câteva state din Asia Centrală, cu fostele noastre republici post-sovietice, însă nu au reușit. În Moldova nu cred… Moldova conștientizează prea bine care îi sunt adevăratele interese și puțin probabil ca acestea constau în riscul unor sancțiuni din partea comunității internaționale pentru ajutor acordat statului-terorist în ocolirea măsurilor punitive”, a mai declarat Alexei Arestovici.

Consilierul lui Zelenski se arată convins că armata ucraineană va câștiga războiul început de Rusia. Potrivit lui, armata rusească este „o adunătură de clovni”, care „nu înțeleg nimic” în război.

„Cu tacticele lor în război și mai ales cu generalii care îi conduc, nu au nicio șansă”, este de părere Alexei Arestovici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: