VIDEO Atac cu cuțitul într-o școală din China. Peste 40 de elevi și angajați au fost răniți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atac cu cuțitul într-o școală din China. Peste 40 de elevi și angajați au fost răniți

Peste 40 de elevi și angajați ai unei școli din China au fost răniți într-un atac cu cuțitul care s-a produs joi, scrie Deutsche Welle. 

Totul s-a întâmplat în orașul Suzhou din privincia autonomă Guangxi. Presa scrie că autorul atacului ar fi unul dintre agenții de pază ai școlii, un bărbat de 50 de ani. Acesta a fost reținut de poliție.

Printre cei răniți sunt directorul instituției și un alt agent de pază.

Din imaginile surprinse de către un martor se vede cum mai mulți copii bandajați sunt scoși afară dintr-o instituție medicală, în timp ce în afara spitalului așteaptă o mulțime de oameni.

Nu este pentru prima oară când în instituțiile școlare din China au loc astfel de atacuri. 14 copii de la o grădiniţă din orașul Chongqing, din vestul Chinei, au fost răniţi în 2018 într-un atac cu cuţit. Iar în 2019, opt copii au fost uciși, iar alți doi au fost răniți într-un atac produs la o școală din estul Chinei, în provincia Hubei.

În China, atacurile prin înjunghiere petrecute în şcoli sau grădiniţe sunt de obicei atribuite unor persoane cu tulburări psihice şi inadaptate social.

China are un regim de control strict al armelor de foc, aşa încât majoritatea atacurilor sunt întreprinse cu ajutorul cuţitelor sau al dispozitivelor explozive artizanale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: