VIDEO Bebeluș de 7 luni, salvat după 139 de ore petrecute sub dărâmături în Turcia
Full Article 3 minutes read

VIDEO Bebeluș de 7 luni, salvat după 139 de ore petrecute sub dărâmături în Turcia

În Turcia și Siria continuă lucrările de căutare-salvare. Salvatorii încă mai scot oameni în viață de sub dărâmături.

La 139 de ore după cutremurul puternic, salvatorii din sudul Turciei au reușit să scoată în viață un copil de 7 luni din dărâmături. Băiatul, cu numele Hamza, a fost salvat sâmbătă, scrie BBC.

Într-un alt oraș din provincia afectată Hatay, a fost scoasă din dărâmături o fată de 12 ani cu numele Kadi. Aceasta a stat sub dărâmăturile clădirii prăbușite 147 de ore.

Pe 12 februarie, presa turcă a scris și despre salvarea, în orașul Gaziantep, unui tânăr de 13 ani.

Salvatorii au anunțat și despre scoaterea de sub dărâmături a unui tată împreună cu fiica sa: „El vrea două căni de ceai bun”, a relatat unul din salvatori.

Numărul deceselor confirmate în Turcia și Siria a depășit cifra de 33 de mii. Cu toate acestea, scrie BBC, Siria nu și-a actualizat numărul morților de vineri. Astfel numărul real al victimelor poate fi mai mare.

***

Amintim că pe 6 februarie 2023, în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria, a avut loc un cutremur puternic.

Trei moldoveni au murit în urma cutremurului din Turcia. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii. 27 de moldoveni sunt de negăsit deocamdată, declara zilele trecute Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Alți doi cetățeni moldoveni, aflați în zona cutremurului din Turcia, au fost preluați de o aeronavă și aduși în România. Aceștia vor ajunge la Chișinău în seara zilei de 8 februarie.

Amintim, că 55 de salvatori moldoveni cu 12 autospeciale de intervenție și 2 câini de căutare au ajuns în Turcia, în dimineața zilei de 9 februarie. În primele ore ale misiunii de căutare, pompierii moldoveni au reușit să recupereze un băiețel în vârstă de 3 ani. Pe 10 februarie, autoritățile moldovenești declarau că salvatorii din Moldova intervin în cea mai afectată regiune de seism, provincia Hatay.

Ambasada Turciei în Moldova a anunțat o campanie de colectarea a ajutorului material pentru cetățenii turci, afectați de cutremur. Cei care doresc să ajute pot livra produse la adresa ambasadei din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: