VIDEO Braconaj la Cahul. Un mistreț, o căprioară și o gâscă sălbatică, ucise de doi moldoveni
Full Article 2 minutes read

VIDEO Braconaj la Cahul. Un mistreț, o căprioară și o gâscă sălbatică, ucise de doi moldoveni

Doi bărbați din Republica Moldova au fost surprinși în flagrant delict pe malul lacului Manta. Potrivit Poliției de Frontieră, aceștia au ucis un porc mistreț, o gâscă sălbatică și o căprioară. Ei riscă sancțiuni pentru braconaj. Oamenii legii fac apel la responsabilitate și grijă pentru mediul înconjurător.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au documentat în detalii sesizările parvenite din partea locuitorilor satelor Manta și Pașcani, precum că în regiune se practică braconajul cinegetic și piscicol.

Duminică, pe malul lacului Manta, a fost observată o ambarcațiune cu motor și două persoane. În timpul descărcării bunurilor din barcă într-o unitate de transport, polițiștii au intervenit. Indivizii s-au dovedit a fi doi cetățeni moldoveni cu vârstele de 36 și 46 de ani, locuitori ai raionului Cahul. La verificarea încărcăturii, polițiștii de frontieră au depistat un porc mistreț și o gâscă sălbatică, dar și un pachet cu carne, care din spusele uneia din persoane ar fi de căprioară. Totodată, a fost găsită o armă de vânătoare cu semne de reconstrucție, ceea ce este strict interzis prin lege, dar și 46 de lațuri, confecționate pentru prinderea animalelor.

În baza celor depistate, a fost solicitată prezența în regiune a reprezentanților Inspectoratului pentru Protecția Mediului și celor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pentru documentarea cazului pe linia lor de activitate. Indivizii sunt cercetați pentru vânat ilegal.

***

Poliția de Frontieră îndeamnă amatorii de vânătoare și pescuit, inclusiv vânători și pescari cu acte în regulă, să dea dovadă de responsabilitate și să practice aceste acțiuni doar în limita prevederilor legale:

Orice abatere atrage răspundere penală și contravențională. Totodată, trebuie să conștientizați urmările grave care le produceți mediului înconjurător”, se arată în declarație.

Vă avertizăm că imaginile video de mai jos vă pot afecta emoțional.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: