VIDEO Braconieri piscicoli, prinși în flagrant: au furat dispozitive speciale de supraveghere a frontierei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Braconieri piscicoli, prinși în flagrant: au furat dispozitive speciale de supraveghere a frontierei

Pentru a-și ascunde activitățile ilegale, trei bărbați au sustras mijloacele speciale de supraveghere a frontierei. Grupul era specializat în pescuit ilicit în apele de frontieră a râului Nistru. Bărbații au fost prinși în flagrant de reprezentanții Poliției de Frontieră, în data de 23 decembrie curent. Aceștia și-au recunoscut vina și au predat benevol mijloacele speciale sustrase.

În ziua organizării flagrantului, persoanele urmau să scoată din apele râului peștele depozitat în juvelnice sub formă de sac, confecționate din plasă, cu transportarea ulterioară a acestora în localitatea Palanca și transmiterea intermediarului pentru comercializare.

„Din motivul identificării mijloacelor speciale de supraveghere a frontierei din dotarea Poliției de Frontieră, făptașii și-au întrerupt activitatea ilicită planificată și au hotărât să șteargă urmele prin sustragerea echipamentului”, comunică reprezentanții Poliției de Frontieră.

Ca urmare a acțiunilor de căutare au fost identificați trei cetățeni moldoveni cu vârstele cuprinse între 21 și 50 ani. Toți locuitori ai satului Palanca. Aceștia și-au recunoscut vina și au predat benevol mijloacele speciale sustrase.

Polițiștii de frontieră spun că din Nistru au fost scoase două juvelnice cu 103 kg de pește de diferite specii și trei plase de pescuit, pe care bărbății le foloseau la pescuitul ilicit. Totodată, în apropiere a fost oprit în trafic un tractor la volanul căruia a fost legitimat un locuitor al satului Palanca, în vârstă de 35 ani. „Acesta prezenta vizibil stare de ebrietate, dar și personal a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice. Există bănuială rezonabilă că este în cârdășie cu ceilalți braconieri, ultimul urma să ajute la transportare”, precizează cei de la Poliția de Frontieră.

Cazul în continuare este cercetat sub toate aspectele legale. Polițiștii de frontieră examinează circumstanțele aflării și desfășurării activităților ilicite în fâșia de protecție a frontierei. Pe faptul sustragerii bunurilor a fost pornit un proces penal.

Reprezentanții Poliției de Frontieră mai declară că peștele și echipamentul de pescuit au fost transmise Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ștefan Vodă, iar cazul de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate – deferit Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: