(VIDEO) Când vor dispărea monumentele sovietice din Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Când vor dispărea monumentele sovietice din Republica Moldova

Republica Moldova este țară candidat la Uniunea Europeană, dar în același timp are pe teritoriul său monumente ale liderilor sovietice, succesorii cărora au pornit un război nejustificat în Ucraina. Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Doina Gherman, a menționat că acest lucru va fi abordat în cadrul discuțiilor la nivel de legislativ în scurt timp, scrie NordNews.

Întrebată dacă vor exista proiecte de legi în Parlamentul Republicii Moldova cu privire la lichidarea monumentelor sovietice de pe teritoriul țării noastre, Doina Gherman a declarat că nu răspunde direct de acest subiect.

„Comisia Educație și Cultură este direct responsabilă de tot ce ține de monumente. Nu pot să cunosc la nivel de legislație ce prevede, dar este o remarcă bună. Voi aborda colegii mei din comisie”, a precizat președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană.

În prezent, în Republica Moldova, mai există 17 monumente ale liderului bolșevic Vladimir Lenin, două ale lui Karl Marx, iar la Bălți pe frontispiciul clădirii Centrului Multifuncțional este instalat basorelieful turnat în beton ale lui Lenin, Karl Marx și Fridrich Engels.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: