(VIDEO) Când vor dispărea monumentele sovietice din Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Când vor dispărea monumentele sovietice din Republica Moldova

Republica Moldova este țară candidat la Uniunea Europeană, dar în același timp are pe teritoriul său monumente ale liderilor sovietice, succesorii cărora au pornit un război nejustificat în Ucraina. Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Doina Gherman, a menționat că acest lucru va fi abordat în cadrul discuțiilor la nivel de legislativ în scurt timp, scrie NordNews.

Întrebată dacă vor exista proiecte de legi în Parlamentul Republicii Moldova cu privire la lichidarea monumentelor sovietice de pe teritoriul țării noastre, Doina Gherman a declarat că nu răspunde direct de acest subiect.

„Comisia Educație și Cultură este direct responsabilă de tot ce ține de monumente. Nu pot să cunosc la nivel de legislație ce prevede, dar este o remarcă bună. Voi aborda colegii mei din comisie”, a precizat președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană.

În prezent, în Republica Moldova, mai există 17 monumente ale liderului bolșevic Vladimir Lenin, două ale lui Karl Marx, iar la Bălți pe frontispiciul clădirii Centrului Multifuncțional este instalat basorelieful turnat în beton ale lui Lenin, Karl Marx și Fridrich Engels.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: