VIDEO Cânepă cultivată în seră la Hâncești. Ce pedeapsă riscă cinci bărbați
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cânepă cultivată în seră la Hâncești. Ce pedeapsă riscă cinci bărbați

Cinci bărbați au fost reținuți de oamenii legii, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru combaterea crimei organizate și cauze speciale (PCCOCS). Aceștia sunt bănuiți că au creat, în raionul Hâncești, o seră unde erau cultivate plante de cânepă. Ulterior, acestea erau prelucrate și comercializate pe teritoriul țării, dar și peste hotare.

În rezultatul acțiunilor  desfășurate de către ofițerii Inspectoratului național de investigație, în conlucrare cu angajații Direcției Generale de Urmărire Penală a IGP, a fost stabilit faptul că cei cinci au format un grup criminal, și-au repartizat rolurile între ei și acționau de comun acord. Bărbații au vârste cuprinse între 23 și 43 de ani. Patru din aceștia sunt din raionul Cahul, iar un alt bărbat – din raionul Hâncești. Aceștia au fost monitorizați timp de două luni – din momentul în care au făcut rost de echipamentul necesar pentru realizarea scopului criminal.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuiților, în raionul Hâncești, a fost depistată o seră destinată cultivării plantelor de cânepă, de unde au fost ridicate 188 de plante și  peste 100 de ghivece; iar  de la domiciliile altor bănuiți, a fost ridicat utilaj destinat cultivării plantelor de cânepă (lămpi, sisteme de irigare), aproximativ 100 grame de marijuana uscată, dispozitiv de consum a drogurilor cu urme de rășină, o armă deținută legal (pistol Walther cal.7,65), precum și muniții deținute ilegal (30 de cartușe cal. 7,65 și 9 mm).

Prin urmare, după reținerea celor cinci membri ai grupului criminal pentru 72 de ore, acestora le-a fost înaintată învinuirea și urmează să fie prezentați  în fața magistraților, pentru examinarea demersului procurorilor PCCOCS de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

Seră pentru cultivarea cânepii în Hâncești

Seră pentru cultivarea cânepii în Hâncești. Cinci bănuiți au fost reținuți:Aceștia sunt originari din Cahul și Hâncești, cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani. Rezultatul perchezițiilor și pedeapsa pe care o riscă, le aflați aici: http://procuratura.md/md/newslst/1211/1/8309/

Geplaatst door Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale op Dinsdag 5 mei 2020

În cazul în care vinovăția bănuiților va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: