VIDEO Cauza morții lui Navalnîi: ce știu serviciile de informații ucrainene
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cauza morții lui Navalnîi: ce știu serviciile de informații ucrainene

Șeful Direcției Principale de Informații a Ucrainei Kirill Budanov a declarat pe 25 februarie că, din câte cunosc serviciile ucrainene de informații, politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi într-adevăr a murit din cauza unei tromboze.

„Eu pot să vă dezamăgesc. Dar, potrivit informațiilor care le avem, el într-adevăr a murit din cauza unui cheag de sânge [rupt]”, a comunicat Budanov jurnaliștilor. 

Publicația ucraineană Unian a publicat imagini video cu precizările lui Budanov.

Navalnîi, principalul critic al lui Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie 2024. El avea 47 de ani. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîsh, preciza că versiunea autorităților din Rusia este că Navalnîi ar fi murit din cauza unei tromboze. Pe 19 februarie, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a informat avocații și mama lui Aleksei Navalnîi că trupul său nu va fi eliberat încă cel puțin 14 zile, până când o expertiză nu va fi finalizată.

Între timp soția lui Navalnîi, Iulia, a declarat că va continua lupta soțului său. Ea a spus că soțul ei a fost ucis de Vladimir Putin și că știe „din ce motive exacte” s-a întâmplat acest lucru, și că în curând colaboratorii lui Navalnîi vor povesti despre acest lucru.

În seara zilei de 22 februarie, mama regretatului opozant rus Alexei Navalnîi a anunțat că a văzut trupul neînsuflețit al fiului său pentru prima dată la șapte zile după decesul acestuia. Femeia a spus că anchetatorii cer ca politicianul să fie înmormântat în secret.

Pe 24 februarie, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîsh, a declarat că trupul neînsuflețit al opozantului rus Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale, Ludmila Navalnaia. Camarazii lui Navalnîi susțineau că nu știu dacă autoritățile Federației Ruse îi vor permite familiei lui Navalnîi să îl înmormânteze public sau dacă vor cere, în continuare, ca funeraliile să aibă loc în secret.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: