VIDEO Cel puțin 46 de persoane, găsite moarte într-un camion abandonat pe un drum din Texas
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cel puțin 46 de persoane, găsite moarte într-un camion abandonat pe un drum din Texas

Cel puțin 46 de persoane au fost găsite moarte într-un camion abandonat la periferia orașului San Antonio din Texas. Mașini precum cea descoperită, la aproximativ 250 de kilometri de frontiera cu Mexic, sunt un mijloc de transport folosit frecvent de migranţii care încearcă să intre în Statele Unite, potrivit BBC, relatează Hotnews.ro. 

„Până acum am preluat circa 46 de cadavre”, a spus şeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

De asemenea, alte 16 persoane, între care patru copii, au fost duse la spital. Supraviețuitorii sufereau de insolație și epuizare din cauza căldurii.

Camionul, care fusese abandonat de către șofer, nu avea aer condiționat, iar înăuntru nu era niciun strop de apă, conform reprezentantului serviciului de pompieri.

În San Antonio, vremea este caniculară în timpul verii, iar luni temperaturile au ajuns până la 39,4 grade Celsius.

San Antonio, care se află la aproximativ 250 de kilometri de granița dintre SUA și Mexic, este o rută importantă de tranzit pentru traficanții de persoane.

Traficanții de persoane folosesc adesea camioane pentru a transporta migranți fără acte racolați din zone îndepărtate, după ce au reușit să treacă în Statele Unite.

„Au avut familii și probabil că încercau să găsească o viață mai bună. Nu este nimic altceva decât o tragedie îngrozitoare”, a afirmat primarul din San Antonio, Ron Nirenberg.

Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, şi-a exprimat regretul într-o postare pe Twitter în legătură cu această tragedie şi a transmis că, deși nu este cunoscută încă naționalitatea victimelor.

Guvernatorul republican al statului Texas, Greg Abbott, a profitat de această tragedie pentru a arunca vina pe preşedintele democrat Joe Biden: „Biden este responsabil de aceşti morţi. Ei sunt rezultatul politicii sale de deschidere a frontierelor”.

O tragedie similară a generat emoţie în 2017, când zece migranţi au fost descoperiţi fără viaţă într-o remorcă supraîncălzită oprită într-o parcare în apropiere de San Antonio.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: