VIDEO Cereau 4-5 mii EUR per persoană. Cum trei polițiști din Bender ar fi adus la Chișinău bărbați din Ucraina
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cereau 4-5 mii EUR per persoană. Cum trei polițiști din Bender ar fi adus la Chișinău bărbați din Ucraina

Trei polițiști din Bender sunt cercetați pentru facilitarea intrării ilegale în Moldova a cetățenilor din Ucraina, în schimbul a 4000-5000 de dolari per persoană. 

Potrivit Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), începând din octombrie 2022 infractorii preluau bărbații ucraineni de la frontieră pe segmentul regiunii transnistrene, urmare a recrutării lor prealabile de către alți complici din Ucraina.

Ulterior, îi transportau la Chișinău și îi cazau la hotel, pentru organizarea plecării lor spre Uniunea Europeană.

Liderul celor trei a fost reținut în noaptea din 4 aprilie în momentul în care transporta doi cetățeni ucraineni, care au traversat ilegal frontiera de stat.

Ceilalți doi polițiști urmează a fi citați și audiați în calitate de bănuiți, iar în privința liderului grupului procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea aplicării arestului.

La fel, oamenii legii anunță că au descins cu șapte percheziții la adresele de domiciliu, în birourile și automobilele celor trei angajați cu funcții de execuție în inspectorat. Drept rezultat, au fost ridicate dispozitive de comunicare și alte obiecte relevante dosarului penal, care vor fi supuse cercetării.

 

De menționat că pe 5 aprilie, Serviciul de Informații și Securitate anunța că cinci bărbați din Briceni au fost reținuți pentru facilitarea intrării ilegale în Moldova a bărbaților din Ucraina, în schimbul a 3000 dolari per persoană. Potrivit Serviciului, aceștia fac parte dintr-un grup criminal organizat transfrontalier și au fost reținuți după ce au transportat doi bărbați ucraineni în Chișinău, care urmau să tranziteze Republica Moldova spre Uniunea Europeană și care le-au achitat serviciile ilegale prin criptomonedă – echivalentul a circa 3000 dolari americani pentru fiecare persoană.

​​Amintim că bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: