VIDEO Clădirea Președinției continuă să fie exploatată în lipsa unui sistem antiincendiu. Maia Sandu: „Nu este normal”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Clădirea Președinției continuă să fie exploatată în lipsa unui sistem antiincendiu. Maia Sandu: „Nu este normal”

Clădirea Președinției continuă să fie utilizată, fără să fi fost dată în exploatare și în lipsa unui sistem de protecție împotriva eventualelor incendii. Informația a fost confirmată de către președinta țării Maia Sandu într-un interviu publicat pe 2 ianuarie. Șefa statului și-a exprimat speranța că în noul an problema va fi soluționată.

„O problemă mare pe care o avem este că această clădire nu a fost dată în exploatare, pentru că nu există sistem antiincendiu. Atunci când a fost construită, s-a construit cu deficiențe și, respectiv, din acest motiv, nu a fost dată în exploatare. Și asta nu este normal”, a explicat președinta țării.

Maia Sandu a mai spus că speră că, în 2022, se va reuși soluționarea acestei probleme.

„Pentru a da clădirea în exploatare trebuie să angajăm o companie care să refacă sistemul antiincendiu. Să vedem dacă reușim, pentru că aceste servicii costă, dar nu este normal că o asemenea clădire să nu aibă sistem antiincendiu certificat, pentru că asta înseamnă pericol pentru oamenii care lucrează aici.

Clădirea Președinției Republicii Moldova a fost avariată în timpul protestelor din 2009. Aceasta a fost reabilitată din banii Turciei, care a donat circa 10 mln de euro în acest scop. Edificiul a fost inaugurat în octombrie 2018, iar la eveniment a fost prezent și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Într-un raport din 2019, Curtea de Conturi a prezentat Raportul auditului rapoartelor financiare ale Aparatului Președintelui Republicii Moldova încheiate la 31 decembrie 2018, care a scos la iveală mai multe încălcări.

De asemenea, în document se arată că lucrările de reconstrucție executate, în valoare totală de 8964,3 mii euro, care includ și lucrări suplimentare de 1784,3 mii euro au fost reflectate în actele de primire-predare fără indicarea tipului lucrărilor, unităților cantitative și a prețurilor pe unitate de măsură.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: